Leppävirtalainen kuljetusalan perheyritys Blue Cargo sai Pohjois-Savon vuoden yrittäjä -palkinnon: "Rohkaistu yrittäjyyteen ja ongelmanratkaisuun suurtenkin haasteiden edessä"

Yritys on erikoistunut vaativiin rakennusalan kuljetuksiin.

yrittäjyys
Blue Cargon omistajat Satu Havukainen, Samuli ja Marko kuohukivi, Sari Brandt sekä Jari Kuohukivi.
Perheyritys Blue Cargon omistajaporras: Satu Havukainen, Samuli ja Marko Kuohukivi, Sari Brandt sekä Jari Kuohukivi.Juha Vauhkonen / Yle

Pohjois-Savon vuoden yrittäjä -palkinto on myönnetty leppävirtalaiselle kuljetusyritys Blue Cargo Oy:lle. Yritys sai tunnustuksen maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa Kuopion Tahkolla lauantai-iltana.

Savon Yrittäjät toteaa palkintoperusteluissa, että Blue Cargo on uskaltanut tehdä strategisen valinnan erikoistumalla vaativiin rakennusalan kuljetuksiin ja yhtiön toiminta on määrätietoista ja tavoitehakuista.

– Blue Cargo on hyvä esimerkki perheyrityksestä, jossa on lapsesta asti rohkaistu yrittäjyyteen, lannistumattomuuteen sekä ongelmanratkaisuun suurtenkin haasteiden edessä, sanoo tiedotteessa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Yritys aloitti toimintansa vuonna 1992 nimellä Mark-Rahti Ky. Sen perustivat Markku ja Maj-Helen Kuohukivi. Sukupolvenvaihdos oli edessä vuonna 2001. Toimitusjohtajan saappaisiin astui Jari Kuohukivi ja yritystä ryhdyttiin luotsaamaan viiden sisaruksen voimin.

Yhtiö vaihtoi nimensä Blue Cargoksi vuonna 2008. Kuljetusyritys on kasvanut alkuaikojen kahdesta täysperävaunusta yli neljänkymmenen oman yhdistelmäajoneuvon ja lukuisten yhteistyökumppaneiden muodostamaksi kokonaisuudeksi.

"Tuntuu huikealta"

Toimitusjohtaja Jari Kuohukivi ottaa maakunnallisen palkinnon vastaan tyytyväisenä. Hän uskoo, että tunnustus motivoi jatkamaan kasvua ja kehitystä entistä kovemmin ja uudella intohimolla.

–Tuntuu huikealta huomata, kuinka yritystoimintamme kehitys ja kannattava kasvu tunnustetaan tässä muodossa myös omalla talousalueellamme.

Yrityksellä on parhaillaan käynnissä turvallisuusprojekti, jonka nimi on Yhdessä turvallisesti. Sen tavoitteena on edistää liikenneturvallisuutta ja lisätä tietoisuutta raskaasta kalustosta liikenteessä.

Blue Cargo työllistää noin 40 ihmistä ja sen liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna noin 10 miljoonaa euroa.