1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Zimbabwe

Järkyttävä bussiturma Zimbabwessa: Yli 40 kuoli bussin leimahdettua liekkeihin

Tulipalo saattoi syttyä, kun matkustajan mukanaan kuljettama kaasu- tai bensiinisäiliö räjähti kesken matkan.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Yli 40 ihmistä on kuollut bussin sytyttyä tuleen Zimbabwessa, eteläisessä Afrikassa.

Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui ainakin 20 ihmistä, joista osalla on vakavia palovammoja.

Turma sattui torstai-iltana maan lounaisosissa Gwandan alueella Matabeleland Southin provinssissa, noin 550 kilometriä etelään pääkaupungista Hararesta.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan tulipalo saattoi syttyä, kun matkustajan mukanaan kuljettama kaasu- tai bensiinisäiliö räjähti kesken matkan.

Zimbabwen Punainen Risti julkaisi onnettomuuspaikalta kuvia Twitterissä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Kyseessä on jo toinen tuhoisa bussionnettomuus Zimbabwessa viikon sisään. Viime viikolla 47 ihmistä kuoli, kun kaksi vastakkaisiin ajosuuntiin kulkenutta linja-autoa törmäsi toisiinsa lähellä Rusapen kaupunkia, noin 170 kilometriä pääkaupungista Hararesta itään.

Turman jälkeen presidentti Emmerson Mnangagwa on vaatinut toimia maan teiden kunnon parantamiseksi.

Bussionnettomuudet ovat yleisiä Zimbabwessa, koska teiden ylläpitoa on laiminlyöty vuosien ajan. Bussionnettomuuksien syiden taustalla ovat usein myös kuluneeet renkaat, ylinopeudet ja matkustajien liian suuri määrä.