Ex-kuntapoliitikolle tuomio törkeästä rahanpesusta – nosti ulkomaille muuttaneen siskonsa perusteettomia lapsilisiä yli 44 000 euroa

Varavaltuutettuna aiemmin Helsingissä ollut nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

rahanpesu
Helsingin käräjäoikeus ulkoa.
Henrietta Hassinen / Yle

Siskonsa perusteettomia lapsilisiä yli 10 vuoden ajan nostanut ja käyttänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

Sisko muutti pois Suomesta vuonna 2003, minkä jälkeen tuomittu nosti tämän suomalaiselle tilille tulleita etuuksia vuoteen 2013 asti, kaikkiaan yli 44 000 euroa, sanotaan Helsingin käräjäoikeuden tuomiossa.

Toisin kuin nainen väitti, oikeus ei löytänyt mitään näyttöä siitä, että rahoja olisi lähetetty ulkomaille muuttaneelle siskolle.

Oikeuden mukaan naiselle oli selvää, ettei siskolla ollut oikeutta lapsilisiin Suomessa. Hän piti ja käytti rahat itse, oikeus totesi.

Kokoomuksen ja vihreiden varavaltuutettuna aiemmin Helsingissä ollut Saido Ahmed Mohamed, 44, tuomittiin törkeästä rahanpesusta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mohamedin sisko tuomittiin viime vuonna lainvoimaisesti puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen petoksesta, koska hän ei ilmoittanut Kelalle muutostaan.

Aiheesta aiemmin:

Helsinkiläisen ex-kuntapoliitikon rahanpesujuttua aletaan puida käräjillä

Entistä kuntapoliitikkoa Saido Mohamedia syytetään törkeästä rahanpesusta

Vihreiden Saido Mohamed sivuun luottamustehtävistä poliisitutkinnan takia

Vihreiden varavaltuutettu Saido Mohamed jää pois kuntavaaleista sisarensa petostuomion vuoksi