Filippiinien presidentti lähtee etuajassa APEC-kokouksesta – jättänyt jo useita kokouksia väliin ottaakseen ”voimanokosia”

Oppositiosta on arvioitu, että syynä presidentti Duterten poisjäännille tilaisuuksista voisi olla joko presidentin laiskuus tai tämän heikko terveydentila.

Filippiinit
Presidentti Rodrigo Duterte kuvattuna Asean-huippukokouksessa Singaporessa 14. marraskuuta 2018.
Presidentti Rodrigo Duterte kuvattuna Asean-huippukokouksessa Singaporessa 14. marraskuuta 2018.EPA

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte lähtee ennenaikaisesti Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön Apecin kokouksesta, kertoo Filippiinien hallitus. Kokous järjestetään viikonloppuna Papua-Uudessa-Guineassa.

73-vuotiaan Duterten terveydentilaa on arvuuteltu kuluneen viikon aikana useaan otteeseen, sillä hän jätti lukuisia tilaisuuksia väliin Kaakkois-Aasian maiden Asean-huippukokouksessa Singaporessa.

Presidentin kansliasta kerrottiin, että Duterte otti ”voimanokosia”, koska hänen työaikataulunsa on niin rankka.

Oppositiosta puolestaan arvioitiin, että syynä Duterten poisjäännille tilaisuuksista voisi olla joko presidentin laiskuus tai tämän heikko terveydentila.

BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Duterte vastasi arvosteluun tokaisemalla: ”Mitä väärää on nokosissani?”

Duterte on aiemmin valitellut väsymystään ja kertonut olevansa valmis lopettamaan tehtävissään. Hän on kuitenkin todennut, ettei ole toistaiseksi löytänyt itselleen sopivaa seuraajaa.

Filippiinien hallitus ei kertonut tuoreessa tiedotteessa syytä sille, miksi presidentti lähtee etuajassa Apecin kokouksesta lauantaina. Kokous jatkuu vielä sunnuntaina.

Lähteet: AP