Liittovaltion tuomari määräsi Trumpin hallinnon palauttamaan Valkoisen talon akkreditoinnin CNN:n Acostalle – Acosta kiitti tuomaria

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari määräsi presidentti Donald Trumpin hallinnon palauttamaan toistaiseksi CNN:n toimittajalle työskentelyluvan Valkoisessa talossa.

Trump hermostui lehdistötilaisuudessa
Trump hermostui lehdistötilaisuudessa

CNN:n toimittaja Jim Acosta menetti työskentelylupansa viime viikolla otettuaan yhteen sanallisesti presidentti Donald Trumpin kanssa viime keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Trump sätti kovasanaisesti Acostaa, mutta Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sarah Huckabee Sanders perusteli työskentelyluvan perumista sillä, että Acosta olisi koskenut ei-hyväksyttävällä tavalla nuorta naisavustajaa, joka oli hakemassa mikrofonia Acostan kädestä.

Sandersin arvioidaan jakaneen tapauksesta väärennettyä videota.

Tänään liittovaltion tuomari Timothy Kelly ratkaisi CNN:n kanteen asiasta Acostan hyväksi ja määräsi pressikortin palautettavaksi välittömästi sen ajaksi, kun asiaa koskeva varsinainen oikeusprosessi on kesken.

Kelly ei maininnut päätöksessään sananvapautta tai lehdistönvapautta, vaan katsoi, ettei luvan perumista tehty säädösten mukaisesti.

Acosta kiitti tuomaria päätöksestä sekä työtovereita tuesta.

– Mennään takaisin töihin, totesi Acosta.

Presidentti Trump on nimittänyt tuomari Kellyn virkaansa.

Valkoinen talo puolestaan ilmoitti noudattavansa tuomarin pääröstä ja kehittävänsä sääntöjä ja prosesseja, joilla jatkossa varmistetaan lehdistötilaisuuksien tasapuolinen ja sujuva kulku.