1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Metsitys

Lännen Media: Hallitus kaavailee mittavia lisämetsityksiä hiilinielujen lisäämiseksi

Pääministeri Juha Sipilän mukaan metsitykseen sopisivat esimerkiksi käytöstä poistetut turvesuot ja vajaakäyttöiset pellot.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Hallitus suunnittelee Suomeen laajaa metsitysohjelmaa ilmastomuutoksen torjumiseksi, kirjoittaa Lännen Media (siirryt toiseen palveluun). Pääministeri Juha Sipilän mukaan maa- ja metsätalousministeriö sekä ympäristöministeriö tekevät selvitystyötä siitä, miten paljon metsitystä voisi lisätä.

Sipilän mukaan metsitykseen sopisivat esimerkiksi käytöstä poistetut turvesuot ja vajaakäyttöiset pellot. Hän toivoo, että metsityshanke tulisi mukaan seuraavaan hallitusohjelmaan.

Pääministerin mielestä puun käyttö voi olla Suomessa 80 miljoonaa kutiota vuodessa. Metsät kasvavat vuosittain 107–110 miljoonaa kutiota.

– Säästöön jää joka vuosi vajaat 30 miljoonaa kuutiota, joten hiilinielu kasvaa jatkuvasti, hän toteaa.

Suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja Antti Rinne on aiemmin kertonut Maaseudun Tulevaisuudessa (siirryt toiseen palveluun), että hänen mielestään Suomen nykyinen hakkuutaso ei ole liian suuri, mutta kasvattamisen varaakaan ei ole.

Antti Rinteen esikunnasta vahvistettiin lauantaiaamuna Ylelle, että Rinne kannattaa nykyistä hakkuumäärää. Rinteen mielestä hakkuiden määrää voidaan kasvattaa, kun hiilinieluja onnistutaan kasvattamaan. Rinne on sanonut, että asiantuntijoiden mukaan se on mahdollista.

Tarkennus 17.11. kello 9.45: Täsmennetty Antti Rinteen kanta hakkuumääriin.