Purjelentokone teki pakkolaskun Turun lentokentällä – liikenne keskeytyi vajaaksi tunniksi

Koneessa olleet kaksi ihmistä eivät loukkaantuneet.

purjelento
Purjelentokone kentällä  ja neljä pelastajaa
Lounais-Suomen poliisilaitos

Moottoripurjelentokone joutui tekemään pakkolaskun Turun lentokentällä lauantaina iltapäivällä. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan koneen laskutelineet eivät olleet toimineet, ja kone oli joutunut tekemään pakkolaskun kiitotielle.

Oppilaslennolla olleessa koneessa oli kaksi ihmistä: kouluttaja ja oppilas. Pelastuslaitoksen mukaan kumpikaan ei loukkaantunut.

kartta
Yle Uutisgrafiikka

Noin 7,5 metrin pituinen kone jäi pohjastaan kiinni hieman ennen kello 15:ttä sattuneen onnettomuuden jälkeen. Vielä ei ole tarkempaa tietoa, miksi laskutelineet eivät toimineet.

Lounais-Suomen poliisi kertoi lauantai-iltana, että laskutelinevian syytä selvitetään yhteistyössä koneen omistajan ja ilmailun turvallisuusviranomaisten kesken. Poliisin mukaan kyseessä oli Fournier RF5- tyyppinen kone, joka sai sadan metrin mittaisessa maaliu'ussa maalivaurioita.

Kenttä kiinni tunnin verran

Lentoliikenne jouduttiin keskeyttämään kentällä raivaustöiden ajaksi.

– Pelastuslaitos nostaa lentokonetta ilmaan, että saadaan kuljetuslavetit alle ja kone siirrettyä pois. Sen jälkeen lentokenttähenkilökunta tarkistaa kentän kunnon, kertoi päivystävä palomestari Marko Rostedt kello 15:n jälkeen.

STT kertoi myöhemmin iltapäivällä, että palomestarin mukaan liikenne kentällä voitiin aloittaa uudelleen kello 15.45.

Finaviasta kerrotaan, että Turun kentällä kiitotie oli suljettuna 45 minuuttia. Sen takia Wizzair-yhtiön koneen lähtö Gdanskiin myöhästyi.

Muutoin onnettomuus ei haitannut lentoliikennettä.

Uutista on päivitetty klo 18.32: Lisätty poliisin illalla kertomia tietoja.