Hyppää sisältöön

Poliisitutkinta valmistui: Työkaverin epäillään auttaneen humaltunutta bussikuskia ohittamaan alkolukon

Linja-autonkuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat kesken työvuoron Lahdessa syyskuussa. Poliisitutkinnan mukaan hän pääsi rattiin toisen työntekijän avulla.

Alkolukko ei päästä kuljettajaa ajamaan, jos hengityksessä on liikaa alkoholia. Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Työkaveri auttoi rattijuopumuksesta epäiltyä bussinkuljettajaa ohittamaan alkolukon Lahdessa syyskuussa, kertoo poliisitutkinta. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

Tutkinnanjohtaja Juho Papponen Hämeen poliisista kertoo, että linja-autoa kuljettanutta miestä epäillään yhä törkeästä rattijuopumuksesta. Tutkinnan perusteella toista henkilöä epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Papponen vahvistaa, että kyseessä oli kuljettajan työkaveri.

Poliisi kävi ilmoituksen perusteella puhalluttamassa kuljettajan, joka oli ehtinyt ajaa bussia parikymmentä minuuttia. Autoissa on alkolukot, eikä bussia saa käyntiin, jos hengitysilman alkoholipitoisuus ylittää sallitun rajan.

Yle kertoi syyskuussa, kuinka Suomen paikallisliikenneliitossa yllätyttiin rattijuopumusepäilystä. Toiminnanjohtaja Minna Soininen kommentoi tuolloin, että törkeä rattijuopumusepäily on todella harvinaista paikallisliikenteessä. Soininen korosti, että kuljettajat ovat yleensä hyvin perillä säännöistä ja laeista.

.
.