Mielenterveysongelmista puhumisen kynnys on madaltunut

Moni julkisuuden henkilö on avoimesti kertonut mielenterveysonglemistaan ja se on osaltaan luonut avoimempaa ilmapiiirä puhua asioista, kertovat mielenterveystyötä Oulun Hyvän mielen talossa tekevä ohjaaja. Tällä viikolla vietetään Mielenterveysviikkoa.

Oulu
Tyttö katselee ikkunasta ulos.
Henrietta Hassinen / Yle

Mielenterveysongelmista puhumisen kynnys madaltunut.

Mielenterveyden keskusliiton mukaan lähes neljäsosalla nuorista aikuisista on mielenterveysongelmia. Moni julkisuuden henkilö on avoimesti kertonut mielenterveysongelmistaan ja se on osaltaan luonut avoimempaa ilmapiiriä puhua asioista, kertovat mielenterveystyötä Oulun Hyvän mielen talossa tekevä ohjaaja.

Hyvän mielen talo on paikka, jossa on tarjolla muun muassa matalan kynnyksen vertaistukea mielenterveysongelmiin. Mielenterveysviikon aikana Hyvän mielen talolla voi osallistua erilaisiin ryhmiin, työpajoihin ja luentoihin.

Hyvän mielen talon tekemä työ tunnetaan hyvin Oulun seudulla.

– Moni kuulee puskaradion, kaverin tai tuttavan kautta meidän toiminnasta. Myös mielenterveystoiminnan ammattilaiset tuntevat aika hyvin toimintamme ja tulevatkin yhdessä asiakkaidensa kanssa tutustumaan taloon, kertoo Hyvän mielen talon koulutuksellisen tuen koordinaattori Päivi Isojärvi.

– Mielenterveysviikko on yksi paikka tehdä meidän toimintaa tunnetuksi ja oiva mahdollisuus tulla tutustumaan meidän toimintaan eri tapahtumien yhteydessä, Isojärvi sanoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun)!