Karin kampuksesta pitäisi tulla toimiva kokonaisuus Raumalle – käyttäjät itse mukana suunnittelussa

Tähän mennessä näkemyksiään monitoimikeskuksen tilojen käytöstä on esittänyt yli sata raumalaista. Toiveita voi esittää vielä torstaina pidettävässä suunnittelupäivässä.

Rauma
Karin alue Raumalla
Karin kampusalue ulottuu Äijänsuon urheilualueelta kaupungin laidalle.Tapio Termonen / Yle

Karin kampusalue Raumalla ulottuu Äijänsuon urheilualueelta aina kaupungin keskustan laitamille, kirjastotalon kupeeseen saakka. Alueelle rakennetaan koulu-, liikunta- ja vapaa-aikakeskus, ja suunnitteluun on kutsuttu kaikki kaupunkilaiset.

Yksi kutsuun vastanneista on monessa seuratoiminnassa aktiivisesti mukana oleva Joel Tervonen. Hän osallistui mielellään liikuntahallin suunnitteluun.

– Olemme miettineet, miten seurat ja kaikki raumalaiset voisivat käyttää hallia mahdollisimman monipuolisesti, Tervonen kertoo ryhmätyöskentelyn vaiheista.

Kirjoitusta fläppitaululla.
Raumalaisten toiveita uuteen liikuntahalliin.Tapio Termonen / Yle

Ajatus kuntalaisten pääsystä mukaan suunnittelutyöhön on yleistynyt. Esimerkkejä tästä löytyy muun muassa Eurasta, Porista ja Turusta. Raumalla kaupunkilaisille on järjestetty kolme yhteistä suunnittelupäivää. Kaksi niistä on jo pidetty, kolmas tilaisuus on torstaina 22. marraskuuta. (siirryt toiseen palveluun)

– Kampukselle tulee paljon erilaisia toimintoja. Tämä on paras tapa selvittää kaupunkilaisten toiveet ja tavoitteet, sanoo Rauman kaupungin toimialajohtaja Tomi Suvanto.

Rohkeatkin ehdotukset ovat tervetulleita

Kahdessa ensimmäisessä suunnittelutilaisuudessa oli mukana yhteensä noin 150 ihmistä. Osa heistä osallistui molempiin tilaisuuksiin. Järjestäjien arvion mukaan suunnitteluun on tähän mennessä osallistunut toista sataa ihmistä.

– Hienoa, että suunnittelemaan pääsevät ne, jotka tiloja käyttävätkin. Todennäköisesti tällä saadaan toimiva ratkaisu, arvioi Joel Tervonen.

Ihmisiä koolla suunnittelemassa Karin kampusta Raumalla
Karin kampusta ovat päässeet suunnittelemaan kaikki raumalaiset.Tapio Termonen / Rauma

Ainakin liikuntahallin osalta käyttäjien toiveet ovat varsin realistisia. Toiveiden tynnyri voi kuitenkin tällaisessa suunnittelumallissa täyttyä varsin nopeasti. Kaupungintalolla sitäkään ei katsota pahalla.

– Jos esiin nousee sellaisia asioita, joita ei muuten nousisi, ne ovat jo ansainneet paikkansa, toimialajohtaja Tomi Suvanto sanoo.

Karin kampuksen on määrä valmistua vuonna 2022. Sen kustannusarvio on 50–60 miljoonaa euroa. Kampukselle on tulossa Hj. Nortamon koulu, musiikkiopisto, kansalaisopisto sekä siihen liittyvät kuvataide- ja käsityöluokat. Lisäksi siinne tulevat uusi uimahalli, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistilat.