1. yle.fi
  2. Uutiset

Skanska myöntää, että loviisalaisen koulun kattoromahdus johtui rakennusvirheestä: Ei aiheuta laajempia toimenpiteitä

Rakennusyhtiö lupaa hoitaa tarvittavat purku- ja korjaustyöt.

rakennusvirheet
Harjurinteen koulun uuden osan sisäkattoa on romahtanut alas noin 60 neliön verran.
Ulla Malminen / Yle

Rakennusyhtiö Skanska kertoo, että alustavan selvityksen mukaan Loviisassa tapahtunut Harjurinteen koulun ruokalan sisäkaton osittainen romahdus johtui Skanskan tekemästä rakennusvirheestä.

Skanska talonrakennuksen Lahden tulosyksikön johtaja Jarkko Koskipalon mukaan Skanska on jo ilmoittanut asiasta Loviisan kaupungille. Yhtiö pyrkii kiireellisesti tekemään tarvittavat purku- ja korjaustyöt.

Skanskan edustajat ovat käyneet tänään Harjurinteen koululla tutkimassa sisäkaton levyjen putoamista. Koskipalo ei vielä tässä vaiheessa erittele, millaisesta rakennusvirheestä on kyse, koska selvitys on yhä kesken.

Koskipalo kertoo, että osittain pudonnut katto oli rakenteeltaan tavanomainen. Se koostui muun muassa puukoolauksesta ja kipsilevyistä.

Skanskan tämän hetkisten tietojen mukaan koulussa ei ole muualla rakenteeltaan vastaavanlaista sisäkattoa.

– Ei ole nyt mitään sellaisia viitteitä, että tämä aiheuttaisi mitään toimenpiteitä laajemmin, Koskipalo sanoo.

Koskipalon mukaan pudonnut sisäkatto pitää nyt purkaa hallitusti.

– Viranomaisetkin varmaan ottaa osaltaan siihen kantaa, miten purkutyö tulee huolellisesti ja turvallisesti suunnitella sekä toteuttaa, että ei tule mitään henkilövahinkoja sen takia.

Koskipalo ei ota kantaa siihen, oliko katto Skanskan omien vai jonkin aliurakoitsijan työntekijöiden rakentama. Hän toteaa, että Skanska on vastuussa asiasta ja vastaa virheestä.

Lue myös:

Katso video: Neljä vuotta vanhan koulun sisäkatto romahti Loviisassa – "Kenen omatuntoa kolkuttaa, kun Suomessa on tämän tyyppisiä ongelmia?"

Rakentamisen asiantuntija listaa sisäkattojen romahdukselle 3 todennäköistä syytä – "Hämmästyttävää, että tällaisia virheitä saadaan aikaan"

Nivelsärkyjä, kielen kutinaa ja iho-oireita: Jopa uusia kouluja tyhjennetään sisäilmaongelmien takia – Kuka kantaa vastuun?

Lue seuraavaksi