Linnalan koulun lasten jatko selkenemässä – Kulttuuritalo Virran soveltuvuus opetustiloiksi selvitetään Imatralla

Imatralla Linnalan koulun lasten siirtosuunnitelmat väistötiloihin ovat tarkentuneet. Vanhempia huolestuttaa Kulttuuritalo Virran kunto.

Lyhyet
Linnalan koulu
Linnalan koulun korjaus lopetettiin ja koululaisille etsitään vauhdilla väistötiloja Imatralla.Kare Lehtonen/Yle

Imatralla sisäilmaongelmista kärsineen Linnalan koulun lasten siirto väistötiloihin etenee.

Hyvinvointilautakunta päätti eilisillan kokouksessaan, että ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat siirtyvät kevätlukukaudeksi Mansikkalan moduuleille ja kolmannesta luokasta luokasta ylöspäin Kulttuuritalo Virtaan.

Lopullisen päätöksen Kulttuuritalo Virran ja kaupungintalon sopivuudesta väliaikaisiksi opetustiloiksi tekee Imatran rakennusvalvonta. Luokkatilojen ilmanvaihto on mitoitettava oikein lapsimäärälle.

Kulttuuritalo Virran kunto mietityttää vanhempia

Imatran Linnalan koulun väistötiloiksi kaavaillun Kulttuuritalo Virran kunto arveluttaa vanhempia. Myös Kulttuuritalossa on ollut katosta vuotaneen kosteuden kanssa ongelmia. Vanhemmilta on tullut yhteydenottoja Imatran kaupungille.

Imatran päiväkoti- ja kouluverkkouudistuksen projektipäällikkö Mari Routti kertoo, että rakennuksen ilmanlaatua on selvitetty konsultoimalla terveystarkastajaa, teknistä isännöitsijää, tilanhallintapäällikköä, sisäilmatyöryhmää ja muita viranomaisia.

– Tämän selvityksen perusteella tiedossa on, että täällä Kulttuuritalo Virrassa täytyy kiinnittää huomiota siihen, minkä verran oppilaita mihinkin tilaan sijoitetaan. Nimenomaan ilmanvaihdon riittävyys ja toiminta pitää huolella tarkistaa, Routti sanoo.

Kevätlukukauden suunnittelu alkaa

Hyvinvointilautakunta päätti, että joulukuun puolivälissä järjestettävään kokoukseen mennessä selvitetään seuraavan lukuvuoden väistötiloja sekä kaksikielisten luokkien opetuksen järjestämispaikkaa.

Ensisijaisesti selvitetään sitä, voisivatko kaikki lähikouluoppilaat siirtyä Mansikkalan moduuleille, kun Virasojan oppilaat siirtyvät Vuoksenniskalle. Kieliluokat ja musiikkiluokat voisivat sijoittua Kosken koulukeskukseen, jonne tilattaisiin pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetut uudet tilaelementit.