Rajaportin sauna ja Tullin sauna palkittiin Tampereen tunnetuksi tekemisestä

Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa ja sen arvo on 5 000 euroa.

saunat
Rajaportin sauna, Tampere. Sauna. Yleinen sauna.
Rajaportin saunalle tuli tunnustusta keskiviikkona.Jani Aarnio / Yle

Rajaportin sauna ja Tullin sauna ovat saaneet tunnustukset Tampereen tunnettuuden lisäämisestä.

Visit Tampere Oy myönsi Visit Tampere Award -palkinnot keskiviikkona Rajaportin saunan Veikko Niskavaaralle ja Tullin saunan Ville Virkille.

Suomen Saunaseura ry ja Kansainvälinen saunaliitto nimesivät Tampereen maailman saunapääkaupungiksi toukokuussa.

Palkintoperusteiden mukaan Ville Virkki ajoi Tampereen asemaa jo ennen nimityksen antamista, ja Rajaportin saunan isännöitsijänä toimiva Veikko Niskavaara oli merkittävässä asemassa, jotta puoltava lausunto lopulta saatiin Tampereelle.

– Niskavaara on tehnyt pitkäjänteistä työtä suomalaisen saunakulttuurin edistämisessä toimiessaan Suomen vanhimman edelleen toiminnassa olevan yleisen saunan isännöitsijänä. Virkki on puolestaan rakentanut Tampereen keskustaan hienon uuden korttelisaunan ja yrittäjäasenteellaan tuonut Tampereelle positiivista näkyvyyttä jo Dream Hostel -konseptillaan, Visit Tampere Oy:n toimitusjohtaja Harri Airaksinen sanoo.

Ville ja Eveliina Virkki
Arkistokuva Ville ja Eveliina Virkistä, jotka pitävät Dream Hostelia.Mari Vesanummi / Yle

Visit Tampere Award myönnetään taholle, joka on kuluvan vuoden aikana vaikuttanut positiivisesti Tampereen tunnettuuden lisäämiseen. Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Tunnustuksen arvo on 5 000 euroa. Palkinnonsaajan tulee käyttää summa matkailua edistävään kohteeseen tai toimenpiteeseen.

– Omalta ja Rajaportin saunan osalta palkintosumma tullaan käyttämään kansainvälisten yhteyksien parantamiseen sekä ulkomaalaisia vierailijoita palvelevan informaation lisäämiseen saunallamme, Niskavaara kertoo

Virkki käyttää rahoja siihen, että saunateemaa saadaan jalostettua.

Veikko Niskavaaran mukaan missään muualla kuin Tampereella ei ole tarjolla sellaista määrää kaikille avoimia, laadukkaita ja kohtuuhintaisia yleisiä saunoja. Tampereen keskustaan on tullut kaksi uutta yritysmuotoista yleistä saunaa vuoden aikana.

Suomalainen sauna kiinnostaa turisteja. Erityisesti japanilaiset ovat halukkaita matkustamaan aidon saunakokemuksen perässä, ja saunat kiinnostavat myös saksalaisia ja brittejä.

Lue myös:

Tampereesta maailman saunapääkaupunki: Kaupungissa ja sen lähellä on jo 20 yleistä saunaa ja uusin avataan kohta – Katso koko lista