Mitä muovinkierrätys maksaa? Mihin kahvipussi kuuluu? Kysy kierrätyksestä ja asiantuntijat vastaavat

Kolme asiantuntijaa vastaa yleisön esittämiin kysymyksiin – osallistu sinäkin keskusteluun!

jätteet
Jäteastioita Töölössä.
Helsingissä mahdollisuus lajitella biojätteet ja kartongit on kaikissa vähintään kymmenen asuinhuoneiston kiinteistöissä.Kari Ahotupa / Yle

Vaikka kierrätys on monelle arkipäivää, välillä se aiheuttaa ihmetystä. Usein jäteyhtiöiltä kysytään, mikä jäte kuuluu minnekin keräykseen, paljonko taloyhtiön pitää maksaa muovinkierrätyksestä ja miksi jätemaksu on pakollinen vaikka kierrättäisi kaikki jätteensä?

Nyt sinulla on mahdollisuus kysyä asiantuntijoilta mieltä kaihertava kysymys. Yle järjestää torstaina 22.11.2018 kaikille avoimen chatin. Kolme asiantuntijaa vastaa yleisön esittämiin kysymyksiin.

Kysymyksiin on vastaamassa Konnevedellä ja kolmen maakunnan alueella Itä-Suomessa toimivan jäteyhtiö Jätekukon palvelupäällikkö Kati Malinen, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n viestintäpäällikkö Jaana Lindman ja Suomen Kiertovoima ry:n viestinnän asiantuntija Kaisa Halme.

Asiantuntijoilta voi kysyä arkisia kierrätyshuolia tai vaikkapa tulevaisuuden näkymiä. Kysymyksiin vastataan Ylen verkkosivuilla reaaliaikaisesti kello 17–18.

Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen osoitteeseen anu.rummukainen@yle.fi

Osallistu keskusteluun täällä.