STM:n virkamiehet HS:lle: Ministeriön johto hukassa lainvalmistelun kanssa

Virkamiesten mukaan lainsäädännön puutteellinen valmisteluprosessi on johtanut siihen, että monet lakihankkeet ovat ajautuneet vaikeuksiin.

sosiaali- ja terveysministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö, Meritullinkatu 8 Helsinki
Yksi sosiaali- ja terveysministeriön toimipisteistä Helsingin Kruununhaassa.

Sosiaali- ja terveysministeriön lainvalmistelu on sekaisin, kertovat useat ministeriön virkamiehet Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun).

Virkamiehet kuvailevat muun muassa, kuinka ministeriön johdolta on ”täysin hukassa”, mitä tarkoittaa hyvä lainsäädännön valmisteluprosessi.

Tämä on johtanut siihen, että monet lakihankkeet ovat ajautuneet vaikeuksiin.

Jokainen HS:n haastattelemista 13 virkamiehistä katsoo, että ongelma on virkamiesjohdossa. Myös poikkeuksellisen "kokeileva" hallitus saa arvostelua osakseen.

Virkamiehet kertovat lisäksi uupumuksesta, huonosta johtamisesta, tulehtuneesta ilmapiiristä ja tempoilevasta päätöksenteosta. Heidän mukaansa tilanne on kuluvan vuoden aikana kärjistynyt ministeriössä.

STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee kiistää HS:ssä väitteet siitä, että virkamiesjohto olisi epäonnistunut. Hän muistuttaa, että tällä hallituskaudella on ollut työn alla useita isoja, kiistanalaisia ja vaikeita asioita.

Hän kuitenkin myöntää, että työtyytyväisyydessä on parannettavaa ja että ongelmiin haetaan ratkaisuja koko ajan.