Liike Nyt rantautuu Keminmaahan – valtuustoryhmä osaksi Harkimon liikettä

Keminmaan kunnanvaltuuston toiseksi suurin ryhmä lähtee mukaan kansanedustaja Hjallis Harkimon perustamaan liikkeeseen.

Keminmaa
Keminmaalaisten Parhaaksi -vaalikampanja.
Keminmaalaisten Parhaaksi ryhmä kävi vaalikampanjaa vuonna 2017. Kuvassa ryhmän puheenjohtaja Auli Tasala.Jarno Tiihonen / Yle

Keminmaalaisten Parhaaksi ryhmä liittyy kansanedustaja Hjallis Harkimon perustamaan Liike Nyt - nimiseen liikkeeseen. Ryhmä kertoo tiedotteessaan, että yhteistyö tuo verkoston, jonka avulla he pääsevät halutessaan mukaan maakuntavaaleihin ja eduskuntavaaleihin yhteislistalla muiden aidosti sitoutumattomien lappilaisten kanssa.

– Viimeisen vuoden aikana on maakuntavaalien vuoksi tullut yhteydenottoja Lapin alueelta yhteislistan perustamisesta. Nyt se on mahdollista, kertoo ryhmän puheenjohtaja Auli Tasala.

Keminmaalaisten Parhaaksi ryhmä käyttää jatkossa uutta nimeä Liike Nyt Keminmaa. Ryhmän mukaan heille tärkein asia on Keminmaan asioiden hoito, mutta liikkeen kautta he haluavat olla vaikuttamassa ja muuttamassa koko valtakunnan päätöksentekotapoja.

Nuoria halutaan houkutella päätöksentekoon

Keminmaalaisten Parhaaksi ryhmä on perustettu vuonna 2004 ja se on toiminut siitä lähtien valtuustossa. Se on keski-iältään valtuuston nuorin ja haluaa jatkossakin houkutella päätöksentekoon erityisesti nuoria.

– Liike Nyt -toiminta on moderni tapa toteuttaa kuntalain mukaista kuntalaisen kuulemista. Puolueet eivät ole välttämättömiä päätöksenteolle ja olematta puolueen jäsen voi osallistua päätöksentekoon, sanoo Tasala.

Hänen mukaansa Liike Nyt Keminmaassa aiheuttaa tällä hetkellä suurta ihmetystä, miksi osa kunnanhallituksesta ei halua ottaa vastaan tytäryhtiöltä laina-ajalla yli 1,4 miljoonan euron korkotuloa.

– Haluavatko kuntalaiset mieluummin maksaa korotettua sähkön hintaa ja veroja, sitä voimme nyt ensitöiksemme kuntalaisilta kysyä, ihmettelee Tasala.