Ammattiopiston ilmainen puuroaamiainen ei kelpaa kaikille – "Usein opiskelijat korvaavat aamiaisen ostamalla munkin tai viinerin"

Kainuun ammattiopisto tarjoaa maksuttoman puuroaamiaisen opiskelijoilleen. Kävijöitä on vaihtelevasti.

Kajaani
Puuroa lautasella, lusikka puurossa.
KAO:n ilmaisella aamiaisella saa puuron ja juoman.Matti Myller / Yle

Kainuun ammattiopisto aloitti lokakuun alussa aamupalan tarjoamisen opiskelijoille Vimpelin ruokalassa. Aluksi tarjolla oli puuroa, leipää, voita ja vettä tai maitoa, mutta kahden euron hinta ei houkutellut opiskelijoita.

Opiskelijoilla ei ollut tai he eivät halunnet käyttää aamiaiseen rahaa, joten aamiainen vaihdettiin nopeasti maksuttomaan vaihtoehtoon. Samalla jouduttiin karsimaan tarjontaa eli ilmaiseksi saa nyt vain aamupuuron ja juoman.

Puuroaamiainen on maistunut opiskelijoille vaihtelevasti. Kajaanin ammattiopiston Seppälän kampuksella luonnonvara- ja logistiikka-alojen opiskelijat syövät mielellään puuroa, ja aamiaisella voi käydä 30–50 opiskelijaa.

Vimpelissä erot kävijämäärissä ovat suuria. Yhtenä aamuna puurolautasen äärellä istuu viisi ja toisena 30 opiskelijaa.

– Vimpelin asuntolassa asuu yli 200 opiskelijaa, joten kuvittelimme, että puuro olisi herättänyt enemmän kiinnostusta. Valitettavan usein opiskelijat korvaavat aamiaisen ostamalla munkin tai viinerin ja kahvin, koulutusjohtaja Liisa Härmä sanoo.

Kainuun ammattiopistossa kokeilua jatketaan ainakin vuodenvaihteeseen saakka.