1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Norjalainen Orkla syömässä Kotipizzan – suomalaisyhtiön hallitus suosittaa ostotarjouksen hyväksymistä

Orkla tarjoaa yhdestä Kotipizzan osakkeesta 23 euroa eli kokonaishinnaksi tulisi lähes 150 miljoonaa euroa.

Kuva: Kotipizza

Orklan tarjouksen perusteella Kotipizzan hinnaksi muodostuisi 146,1 miljoonaa euroa.

Tarjouksen perusteella Orkla maksaisi ostosumman käteisellä.

Kotipizzan hallitus on yksimielisesti suositellut ostotarjouksen hyväksymistä. Tähän mennessä yli 32 prosenttia Kotipizzan osakkeenomistajista on jo hyväksynyt tietyin ehdon tarjouksen.

Orkla toimii brändätyillä (siirryt toiseen palveluun) kuluttajatavara- ja konseptimarkkinoilla. Se omistaa (siirryt toiseen palveluun) muun muassa Suomessa myytävät sillimerkit, Abban, Ahdin ja Boyn. Lisäksi se omistaa Taffel-sipsit.

Kotipizza on pääasiassa franchising-mallilla toimiva ketju.

Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen pitää Orklaa hyvänä tukena ja mahdollisuuksien antajana Kotipizzan tulevaisuuden kasvulle.

– Yhdessä nämä kaksi yritystä tulevat olemaan hyvässä asemassa vastatakseen muuttuviin kulutustottumuksiin, ja odotan innolla, että saan olla osa tätä matkaa, sanoo Kotipizzan toimitusjohtaja, Tommi Tervanen sanoo tiedotteessa.

Orklan toimitusjohtaja taas pitää ostoa hyvänä jatkona yrityksen omien strategisten linjausten kanssa.

– Kotipizzan osto on linjassa strategisten tavoitteidemme kanssa, joiden tarkoitus on vahvistaa läsnäoloamme alalla, jossa kasvu on suurempaa kuin tavanomaisessa elintarvikekaupassa, Peter A. Ruzicka kertoo.

Lue myös: Kotipizza-kauppa tuomassa mojovat tuotot yhtiöön sijoittaneille – ravintoloiden toiminta jatkuu ennallaan

Vaasalaisyrittäjän pitseriasta Pohjoismaiden suurimmaksi

Vaasalainen Rabbe Grönblom perusti Kotipizzan vuonna 1987. Siitä yritys laajeni niin, että nykyään se on Pohjoismaiden suurin pizzaketju.

Sillä on franchising-ketjussa Suomessa noin 270 ravintolaa, 300 yrittäjää ja noin 1 700 työntekijää. Ketjun myynti oli viime vuonna 106,3 miljoonaa euroa.

Konserniin kuuluu myös vuonna 2015 avattu meksikolaistyyppistä ruokaa myyvä Chalupa-ketju ja burgerravintolaketjusta vastaava The Social Burger Joint Oy.

Rabbe Grönblom kuoli kesäkuussa 2015.

Lue lisää:

Kotipizza tavoittelee kasvua – aikoo avata kymmeniä uusia ravintoloita

Kotipizzan perustaja Rabbe Grönblom on kuollut