Maahanmuuttovirasto vakinaistaa ja palkkaa uuden työntekijän Rovaniemellä

Maahanmuuttovirasto käsittelee Rovaniemellä lähinnä maahanmuuttajien opiskelu- ja työperäisiä lupia sekä perheenyhdistämisasioita.

Maahanmuuttovirasto
Pakolaisia sillalla
Pakolaisia sillalla. Arkistokuva.Jens Buettner / EPA

Maahanmuuttovirasto vakinaistaa Rovaniemen toimipaikan työntekijät. Rovaniemellä on tällä hetkellä kolme määräaikaista työntekijää. Lisäksi virasto palkkaa yhden uuden työntekijän Rovaniemelle vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen.

– Ulkomaalaisia on Lapissa sen verran vähän, että tähän asti on pärjätty kolmella työntekijällä, Maahanmuuttoviraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo sanoo.

Pyysalo kertoo, että Maahanmuuttovirasto käsittelee Rovaniemellä lähinnä maahanmuuttajien opiskelu- ja työperäisiä lupia sekä perheenyhdistämisasioita.

Maahanmuuttoviraston toimipisteet.
Yle Uutisgrafiikka

Puolet määräaikaisista vakinaistetaan

Koko maassa virasto vakinaistaa arviolta puolet eli noin 240 määräaikaista tehtävistä. Uusia työntekijöitä virasto palkkaa noin sata esimerkiksi oleskelupien käsittelyyn maahanmuuttoyksikköön ja turvapaikkayksikköön. Maahanmuuttovirastossa on koko maassa noin tuhat työntekijää.

Viraston Rovaniemen toimipiste avattiin vajaat kaksi vuotta sitten eli vuoden 2017 alusta, kun aiemmin poliisilla olleita ulkomaalaisten lupa-asioita siirrettiin Maahanmuuttovirastolle. Toimipiste sijaitsee kaupungin keskustassa.