1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lahti

Kauppakeskus Trio tarjoaisi mieluusti tilat uudelle palvelutorille

Citycon hakee Trion kakkoskerrokseen myös muuta tarjontaa kuin kauppoja. Kauppakeskus voisi tarjota tilat palvelutorille, jolle kootaan useita julkisia palveluja.

Kauppakeskus Triossa toimii jo hyvinvointiyhtymän terveyskioski. Kuva: Emilia Malin / Yle

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon etsii Trion kakkoskerrokseen uutta käyttöä kauppojen lisäksi. Citycon on valmis tarjoamaan Lahden kaupungille tiloja palvelutoria varten. Palvelutorille koottaisiin julkisten toimijoiden asiakaspalvelupisteitä.

 Lahden kaupungin konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen painottaa, että kaupungilla on monia eri vaihtoehtoja paikaksi, eikä mitään sopimuksia ole solmittu.

– Menee vuodenvaihteen yli, ennen kuin päätöksiä tehdään, hän sanoo.

Mäkisen mukaan kaupungin edustajat ovat käyneet tutustumassa palvelutorikonseptiin Espoon Isossa Omenassa, joka on Cityconin omistama kauppakeskus. 

Liiketoimintajohtaja Mari Laaksosen mukaan kauppakeskus Trion kävijämäärät ovat laskeneet muutamana viime vuotena. Kävijöitä on kuitenkin vielä viisi miljonaa vuodessa, ja Laaksonen pitää määrää hyvänä Lahden kokoisessa kaupungissa. 

Laaksonen kertoi Iltalehdessä (siirryt toiseen palveluun), että suunnitelmana on pitää vähittäistavarakauppaa kauppakeskuksen katutasossa ja avata ylemmät kerrokset osittain esimerkiksi kaupungin palveluille.