1. yle.fi
  2. Uutiset

DBTL siirtyy Turun ytimeen, Tuomiokirkkotorille

Tapahtumajärjestäjä arvioi, että alueelle mahtuu noin 10 000 katsojaa.

Turku
Asiakkaat jonottavat Down by the Laituri -tapahtuman lipunmyyntipisteelle Turun Kirjastosillalla.
Paula Koskinen / Yle

Turun Down By The Laituri -festivaalin konserttipaikka siirtyy Tuomiokirkkotorille ja läheiseen Brahenpuistoon. Viime vuodet festivaali on järjestetty Urheilupuiston yläkentällä.

Tavoitteena on monipuolistaa tapahtuma suuremmaksi ja laadukkaammaksi. Tapahtumajärjestäjä Henri Kulmala kertoo, että kasvun rajat tulivat vanhassa paikassa vastaan.

– Yleisömäärää ei ollut enää mahdollista lisätä ahtaaksi käyneellä jalkapallokentällä. Olemme olleet jo muutaman vuoden kiinnostuneita Tuomiokirkkotorin ympäristöstä ja nyt asiat loksahtivat kohdalleen. Kyseessä on yksi Turun hienoimmista paikoista.

Henri Kulmala arvioi, että päivittäinen yleisömäärä voisi olla uudessa paikassa 10 000 tuntumassa. Kulttuurihistoriallisesti arvokas ja herkkä paikka asettaa myös järjestäjille tiukkoja vaatimuksia.

– Olemme neuvotelleet Tuomiokirkkotorille tulosta pitkään. Seurakuntayhtymä suhtautuu asiaan myötämielisesti, kunhan asiat hoidetaan sovitun mukaisesti.

– Arvokkaat alueet kirkon läheisyydessä ja puistossa rajataan ja suojataan niin, että ihmisillä ei sinne ole pääsyä. Kyllä me hoidamme aluetta sen arvon mukaisesti, vakuuttaa Henri Kulmala.

Kolmipäiväinen DBTL-festivaali järjestetään ensi vuonna heinäkuun lopussa.

Lue seuraavaksi