Hydrolinella ristiriitaiset näkymät – hyvä tilauskanta mutta yt-neuvottelut alkavat alkuvuoden heikon kysynnän takia

Hydraulisylintereiden valmistaja Hydroline aloittaa yt-neuvottelut kysynnän notkahtamisen takia.

Siilinjärvi
Hyrdolinen Siilinjärven toimipiste.
YLE Savo

Siilinjärvellä hydraulisylintereitä valmistava Hydroline varautuu kysynnän tilapäiseen heikentymiseen aloittamalla yt-neuvottelut yhtiön kaikkien henkilöstöryhmien kanssa.

Yhtiön mukaan ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen ennusteet ovat laskeneet, mutta lasku näyttää väliaikaiselta ja johtuu osin asiakkaiden varastojen kasvusta ja globaaleista toimitusketjujen ongelmista.

Yhtiön alustavan arvion mukaan vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä tuotantokapasiteetista joudutaan leikkaamaan 20–30 prosenttia. Näkymä on kuitenkin vielä epävarma ja yt-prosessi on varotoimenpide, joka perutaan jos näkymät paranevat.

Yt-neuvotteluista huolimatta Hydroline kertoo kasvusuunnitelmansa toteutumisen näyttävän tällä hetkellä hyvältä. Yhtiö on saanut ennätysmäärän uusia kauppoja kansainvälisiltä konevalmistajilta ensi vuodelle.

Kauppojen arvo on yli 12 miljoonaa euroa. Niistä 80 prosenttia kohdistuu yhtiön Puolan tehtaalle ja 20 prosenttia Siilinjärven tehtaalle. Yhtiö valmistaa vaativat piensarjatuotteet Siilinjärvellä ja yksinkertaisemmat massatuotteet Puolan tehtaalla.