Hyppää sisältöön

Kotipizzan myyntiaikeet tulivat yllätyksenä pitkän linjan pizzayrittäjälle – "Toivon hyvää yhteistyötä"

Vaasalainen Rami Kangas on toiminut Kotipizza-yrittäjänä 23 vuotta. Hän näkee uuden norjalaisomistajan mahdollisuutena.

Kuva: Tuomo Rintamaa/Yle

Norjalainen Orkla on tehnyt ostotarjouksen kaikista Kotipizzan osakkeista. 23 vuotta Vaasassa Kotipizzayrittäjänä toiminut Rami Kangas otti myyntiuutisen vastaan mietteliäänä.

– Aikamoinen yllätys se oli. Aiemmin ei ole asiasta mitään kuulunut. Kyllä se pistää miettimään, että mitäs nyt tapahtuu. Näyttäisi kuitenkin siltä, että mitään suurta muutosta meidän arkiseen puuhasteluun ei tule.

Kangas näkee uuden norjalaisomistajan mahdollisuutena. Hän toivoo Orklalta rahaa ja mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen.

– Ostaja on kuitenkin iso yritys ja voimavaroja on. Nykyisellä ketjulla ei ole aina ollut kehittämiseen varaa.

Vaasalainen Kotipizzayrittäjä Rami Kangas. Kuva: Tuomo Rintamaa/Yle

Kasvua pikaruokamyynnistä

Kotipizzan myynti on tuomassa siihen sijoittaneille hyvät tuotot. Orkla uskoo, että ulkona syöminen kasvaa nopeammin kuin päivittäistavarakaupan tuotteiden myynti.

Pitkän linjan Kotipizza-yrittäjä on samoilla linjoilla, vaikka pitää ravintola-alaa hankalana ja kilpailtuna.

– Hartaasti toivoisin, että ravintolassa syömisen trendi vielä vahvistuisi. Tuntuu ainakin siltä että se lisääntyy, Kangas sanoo.

Rami Kangas sanoo, että franchising-yrittäjäksi on helppo lähteä ja emoyhtiö on pitänyt yrittäjistä huolta. Uudelta norjalaisomistajalta hän toivoo erityisesti yhteistyöhenkeä.

– Toivon hyvää yhteistyötä niin, että molemmat pitävät toisistaan huolta. Kyllä tästä hyvä tulee.

Rabbe Grönblom perusti ensimmäisen Kotipizzan Vaasan Suvilahteen vuonna 1987. Yritys on kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi pizzaketjuksi ja siihen kuuluu nyt noin 270 ravintolaa. Yhtä lukuun ottamatta kaikki toimivat itsenäisinä yrityksinä franchising-periaatteella.

Lue lisää: Kotipizza-kauppa tuomassa mojovat tuotot yhtiöön sijoittaneille – ravintoloiden toiminta jatkuu ennallaan