1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereella aloitetaan ensi syksynä koulupäivät nykyistä myöhemmin

Myös Helsingissä mietitään aikaisista aamuista luopumista. Tutkimustulosten mukaan murrosikäisen koulupäivän on hyvä alkaa myöhemmin kuin kahdeksalta.

Tampere
Kultavuoren koulun viitosluokkalaiset esittävät kysymyksiä.
Tampereen kouluissa on jo usean lukuvuoden ajan ollut toimintaohje, jonka mukaan koulujen ensimmäisen tunnin aloitusaika olisi myöhemmin kuin kello 8.Anne Savin / Yle

Tampereen kaupungin perusopetuksen kaikissa kouluissa aamut alkavat ensi syksystä lähtien hieman myöhemmin. Kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelujen johtoryhmä on päättänyt, että koulupäivät alkavat jatkossa kello 8.15–8.45.

Tampereen kouluissa on jo usean lukuvuoden ajan ollut toimintaohje, jonka mukaan koulujen ensimmäisen tunnin aloitusaika olisi myöhemmin kuin kello 8. Muutamissa kaupungin kouluissa koulut alkavat jo nykyisin kello 8.15 tai 8.30 ja osassa kouluja joillakin ryhmillä kello 9.

Kaupungin mukaan erityisesti yläkoululaisten koulupäivän olisi hyvä alkaa kello 8.30–8.45.

– Viimeaikaiset tutkimustulokset tukevat sitä käsitystä, että murrosikäisten koulupäivän olisi hyvä alkaa myöhemmin kuin kahdeksalta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Myös Helsingissä on pohdittu aikaisista kouluaamuista luopumista. Emma Karin (vihr.) aloite kahdeksan kouluaamuista luopumisesta jäi tiistaina kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksessa pöydälle.

Lue seuraavaksi