Opiskelijat ovat Rukan maailmancupin kantava voima – jopa sadat opiskelijat aina Etelä-Suomea myöten saapuvat Ruka Nordiciin talkootöihin

Viikonlopun suurtapahtumassa on mukana muun muassa 300 opiskelijaa.

Kuusamo
Rukankylä Ruka Nordic asussa.
Ensio Karjalainen / Yle

Tänään käynnistyvän Ruka Nordic -tapahtuman talkootyön luonne on muuttunut vuosien saatossa merkittävästi. Olennaiseksi osaksi talkoovoimaa on kasvamassa opiskelijat, jotka tulevat Rukan kisatapahtumaan talkoilun lisäksi opiskelemaan.

Viikonlopun suurtapahtumassa on mukana muun muassa 300 opiskelijaa, joiden merkitys kisojen läpiviemiseksi on kasvamassa lähes korvaamattomaksi. Suurin osa opiskelijoista, yli 200, työskentelee ravintolapalveluiden parissa. Kisoja on rakentamassa tänä syksynä yhteensä noin 750 talkoolaista.

Kolmensadan opiskelijan talkooryhmästä vain viitisenkymmentä tulee Kuusamosta keskiasteen oppilaitoksista. Työharjoitteluun Rukalle talkootyön ohessa on saapunut nuoria lähialueilta, muun muassa Rovaniemeltä, Vuokatista ja eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata.

Talkoolaisia on kuitenkin saapunut myös kauempaa. Rukalle Haaga Helian opintojaan täydentämään saapunut porvoolainen Anni Määttänen pitää talkootyökokemusta arvokkaana.

– Meillä on opiskeluissa mahdollisuus suuntautua esimerkiksi tapahtumajärjestämisen alueelle ja sen vuoksi tämä kokemus on esimerkiksi sitä silmällä pitäen kullan arvoista, Määttänen kertoo.

Lue koko juttu: Talkooväki jonotti ennen Ruka Nordiciin, nyt järjestäjä hamuaa työvoimaa ympäri maan – etenkin opiskelijat vastaavat innokkaasti kutsuun

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)