1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäilmaongelmat

Yli 400 koululaista evakkoon sisäilmaongelmien takia Rovaniemellä

Osa Napapiirin yläasteen koululaisista muuttaa tilaelementtirakennukseen jo joululomalla ja loput ensi elokuussa.

sisäilmaongelmat
nuoret selaavat kännyköitänsä
Instagramia, Snapchatia tai muita yksittäisiä viestipalveluja on turha demonisoida, lastensuojelun asiantuntija sanoo. Kuvituskuva.AOP

Rovaniemellä Napapiirin yläasteen väki siirretään väliaikaistiloihin sisäilmaongelmien takia. Osa koululaisista muuttaa tilaelementtirakennukseen jo joululomalla ja loput ensi elokuussa. Koulussa on runsaat 400 yläkoululaista.

Elokuussa väliaikaistiloihin siirtyy myös koulun yhteydessä toimiva Naavametsän päiväkoti. Väliaikaiset elementtirakennukset tulevat Napapiirin yläasteen tontille.

Rovaniemen koulutuslautakunta päätti asiasta torstaina. Napapiirin yläasteen tontilla on kuudessa eri rakennuksessa toimiva koulu.

– Yksi elementtirakennus on jo tilattu kesällä, mutta muiden rakennusten väistötilat pitää tilata ja siinä kestää noin puoli vuotta. Rovaniemen kaupungilla ei ole tällä hetkellä tiloja, joihin voitaisiin siirtää tällainen oppilasmäärä, toimialajohtaja Antti Lassila sanoo.

Evakkoon siirretään myös pihapiirissä oleva nuorisotila.

Tilalle Rovaniemen suurin koulu

Rovaniemen kaupunki aikoo rakennuttaa Napapiirille vanhan koulun paikalle uuden yhtenäiskoulun, josta tulisi Rovaniemen suurin. Kouluun tulisi arviolta 900 oppilasta. Koulun rakentaminen alkanee vuonna 2020 ja valmista pitäisi olla syksyllä 2021.

– Uuteen kouluun tulevat myös Nivavaaran ja Syväsenvaaran koulujen oppilaat, Lassila kertoo.

Rovaniemellä on tällä hetkellä evakossa sisäilmaongelmien takia Vaaranlammen koulun väki, joka on sijoitettu Kairatielle. Kairatiellä on myös Ylikylän koulun oppilaita. Ylikyläläiset eivät ole paossa sisäilmaongelmia vaan syynä on Ylikylän koulun tilanahtaus.

Lue seuraavaksi