Mikkelin poliisiaseman esimies: Itä-Suomen poliisin ongelmien syynä työntekijäpula – "Mökkimurtoja ei ehditä tutkia lainkaan"

Mikkelissä poliisi ei ehdi tutkia esimerkiksi mökkimurtoja lainkaan, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen Mikkelin aseman esimies, ylikomisario Petri Isokuortti.

Lyhyet
Poliisi Petri Isokuortti Mikkeli
Pekka Havukainen / Yle

Itä-Suomen poliisiasemien työilmapiiriongelmat johtuvat etenkin työntekijäpulasta. Näin arvioi Mikkelin poliisiaseman esimies, ylikomisario Petri Isokuortti.

Ylen tutkivan journalismin ajankohtaisohjelma MOT kertoi alkuviikosta yhä useamman Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisin hakeutuvan töihin muualle ongelmien takia. Ylikomisario Petri Isokuortti arvelee, että pohjimmainen syy ongelmiin ovat poliisille viime vuosina sälytetyt lisävelvoitteet. Niiden hoitamiseen ei ole annettu lisäresursseja, mikä näkyy päivittäisessä työssä.

Esimerkiksi tutkinnassa avoimia juttuja on tutkijaa kohden noin sata.

– Kun saa kymmenen juttua ratkaistua on tullut viisitoista lisää, Isokuortti sanoo.

Mikkelissä poliisi ei ehdi tutkia esimerkiksi polkupyrövarkauksia ja mökkimurtoja lainkaan. Henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset asetetaan etusijalle.

– Vakavammat rikokset on pakko hoitaa, Isokuortti toteaa.

Vielä kahdeksan vuotta sitten Isokuortin toimialueella Etelä-Savossa ja Varkaudessa työskenteli 108 poliisia. Nyt poliiseja on 78.