Hyppää sisältöön

"Äidin työ vaikuttaa kivalta, koska on kiva olla tietokoneiden kanssa" – lapset pääsivät tänään sadoille työpaikoille eri puolilla Suomea

Sadoilla työpaikoilla on tänään vietetty Lapsi mukaan töihin -päivää. Tarkoituksena on, että lapset pääsevät näkemään, missä heidän vanhempansa työskentelevät ja mitä työnteko on. Markkinointi- ja viestintätoimisto Avidlyyn Kotkassa päässeet lapset näyttävät nyt, mitä äiti tekee.

1

Onni Huikko, 4 vuotta

Äiti tekee mainoksia. En tiedä miten niitä tehdään. Haluaisin olla isona poliisi, koska ne ottaa rosvoja kiinni. Tuntui hyvältä tulla äidin työpaikalle. Täällä ei ole sellaista mitä kuvittelin.

Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

2

Sointu Salminen, 8 vuotta

Äidin työ on varmaan kivaa ja myös työlästä. Hänelle soitellaan aika paljon ja tulee paljon kaikkia viestejä, niin puhelimen pitää olla aina lähellä. Äiti ei kerro kauhean paljon töistä kotona. Äidin työkaverit vaikuttavat mukavilta ja heidän kanssaan on varmaan kiva tehdä töitä. Haluaisin isona olla tarjoilijana kahvilassa.

Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

3

Alisa Huttunen, 11 vuotta

Äiti koristelee mainoksia ja kirjoittelee niihin hauskoja tekstejä. Äidin työ vaikuttaa aika hauskalta. On kiva päästä käymään vanhempien työpaikoilla, koska heiltä voi oppia paljon. Olen oppinut ainakin millä tavalla tietokoneita voi käyttää. Itse haluaisin olla tanssija.

Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

4

Helka Salminen, 13 vuotta

Äiti pitää yhteyksiä asiakkaisiin, soittelee ja laittaa sähköposteja. Työ on varmaan ihan kivaa. Äidillä on aika paljon töitä, välillä hän tekee niitä kotonakin. On kiva nähdä, mitä äiti tekee päivät täällä. Voisin varmaan tehdä itsekin jotain samanlaista työtä kuin äiti.

Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

5

Nooa Huikko, 8 vuotta

Äiti tekee mainoksia ja julisteita. Työ vaikuttaa kivalta, koska on kiva olla tietokoneiden kanssa. Tuntuu tosi kivalta, kun pääsin äidin työpaikalle. Oma unelmatyöpaikkani olisi varmaan hotellin suunnittelija.

Kuva: Juulia Tillaeus / Yle