KSML: Laukaan avovankilan muutto Tourulaan varmistui - KHO ei myöntänyt asukkaille valituslupaa

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt kaavavalitukset, joilla vastustettiin Laukaan vankilan muuttoa Vuonteelta Jyväskylään.

Lyhyet
Havainnekuva Laukaan avovankilan ja Jyväskylän yhdyskuntaseuraamustoimiston uusista tiloista
Blom Kartta Oy

Laukaan avovankilan siirtyminen Jyväskylän Tourulaan on varmistunut.

Korkein hallinto-oikeus KHO on hylännyt vankilan rakentamista vastustaneiden alakaupungin asukasyhdistyksen ja Jorma Ursinin kaavavalitukset.

KHO hylkäsi asukasyhdistyksen valituslupahakemuksen perusteettomana. Ursinin valituslupahakemusta ei tutkittu, koska se saapui myöhässä.

Kaavavalitukset oli aiemmin hylätty Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. KHO:n tuoreen ratkaisun myötä Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös jää voimaan.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisusta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen. (siirryt toiseen palveluun)

Vankilakampukselle sijoittuu myös yhdyskuntaseuraamustoimisto

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Laukaan avovankilan uusien tilojen piti olla valmiina vuoden 2018 lopussa. Nyt vahvistuva kaava mahdollistaa projektin aloittamisen.

Suunnitelmien mukaan Laukaan vankilalle rakennetaan Jyväskylän Tourulaan kolme erillistä uutta rakennusta. Ne nousevat Ramonintielle, joka sijaitsee Tourujoen ja Vaajakosken moottoritien rampin välisellä alueella.

Samoihin tiloihin siirtyy myös Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) Jyväskylän yhdyskuntaseuraamustoimisto.

Risen toimitilapäällikkö Kauko Niemelä sanoo, että uuden vankilan rakentamistyöhön lähdetään pikimmiten.

– Ei tässä enää aikailla vaan pannaan asiat liikkeelle. Jokainen minuuttihan maksaa veronmaksajille rahaa, koska kustannukset nousevat, Niemelä toteaa.

Kauko Niemelä uskoo, että vankila alkaa toimia Jyväskylän Tourulassa jo vuoden 2020 aikana.

– Meillä on suunnitelmat jo aika pitkällä. Tavoiteaikataulu on edelleen sama, en näe mitään syytä, miksi siitä pitäisi lipsua, Niemelä arvioi.