1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Naisystävänsä Savonlinnassa surmannut mies piilotti ruumiin metsään kaivamaansa kuoppaan

Miehen mukaan tarkoitus ei ollut tappaa naista. Medioiden mukaan uhri oli raskaana syytetylle kuolinhetkellään.

henkirikokset
Etelä-Savon käräjäoikeus
Inka Hannonen / Yle

Savonlinnassa kesällä kadonneen naisen taposta syytetty miesystävä piilotti naisen ruumiin metsään kaivamaansa kuoppaan, ilmenee syyttäjän perjantaina julki tulleesta haastehakemuksesta. Syyttäjä vaatii 32-vuotiaalle miehelle vankeusrangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Kolmikymppinen nainen katosi heinäkuussa syntymäpäiväjuhlien jälkeen, ja poliisi alkoi nopeasti epäillä henkirikosta. Pian poliisi pidätti naisen kanssa seurustelleen syytetyn, joka kertoi tuoreeltaan myötävaikuttaneensa naisen kuolemaan Syyttäjän mukaan mies tappoi naisen asuntonsa kylpyhuoneessa juhlista lähtemisen jälkeen pahoinpitelemällä tätä.

– (Syytetty) on kohdistanut (uhriin) voimakasta ja määrällisesti runsasta väkivaltaa, joka on kohdistunut pääasiassa uhrin päähän, syyttäjä sanoo syytekirjelmässä.

Ilta-Sanomien ja MTV:n uutisten mukaan nainen oli raskaana syytetylle kuollessaan ja epäiltyä rikosta edelsi riita edellisistä kumppaneista.

Kuljetti ruumiin autolla Savonlinnasta Juukaan

Naisen ruumista ehdittiin etsiä viikon verran, kunnes poliisi löysi ruumiin miehen kertoman avulla. Ruumis löydettiin vajaa viikko tapahtuneen jälkeen Juuasta.

Mies oli syyttäjän mukaan raahannut kuolleen naisystävänsä ulos asunnosta ja kuljettanut tämän henkilöauton takakontissa Savonlinnasta Juukaan käyden välillä muun muassa Joensuussa. Sen jälkeen hän oli paketoinut naisen ruumiin teollisuusmuoviin ja raahannut tämän metsään, jonne hän hautasi sen kaivamaansa kuoppaan.

Syyttäjän mukaan mies syyllistyi hautarauhan rikkomiseen, koska käsitteli ruumista pahennusta herättävällä tavalla.

Syytetty mies on tunnustanut muun muassa lyöneensä naisystäväänsä kolmesti nyrkillä kasvoihin ja piilottaneensa ruumiin syyttäjän kuvaamalla tavalla. Hän on kuitenkin kiistänyt syyllistyneensä tappoon tai hautarauhan rikkomiseen.

Jos miestä ei tuomita taposta, syyttäjä vaatii hänelle toissijaisesti rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Tapauksen käsittely alkoi perjantaina Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Lue seuraavaksi