Terapia auttoi laulaja Pete Parkkosen löytämään itsensä: "Pitää tehdä niitä asioita joista pitää ja työntää pois niitä, joista ei pidä"

Pete Parkkonen eli pari vuotta sitten kiireistä artistielämää, josta ei saanut kunnolla otetta. Ystävä ehdotti terapiaa, ja Parkkonen päätti kokeilla olisiko siitä apua. Nyt uuden albumin julkaissut laulaja kertoo elämän olevan seesteisempää.

Pete Parkkonen
Terapia opetti laulaja Pete Parkkosen valitsemaan, mikä on tärkeää elämässä
Terapia opetti laulaja Pete Parkkosen valitsemaan, mikä on tärkeää elämässä

Pete Parkkosen edellinen albumi julkaistiin vuonna 2014. Seuraavana vuonna syntyi poika, ja elämä oli täyttä keikkarumbaa ja television kilpailuohjelmia. Takana oli voitto niin Tanssi tähtien kanssa -kisasta kuin Tähdet tähdet -ohjelmastakin. Mistään ei kuitenkaan tuntunut saavan otetta, kun ystävä ehdotti Parkkoselle terapiaa.

– Minä en siinä vaiheessa kyseenalaistanut ajatusta ollenkaan. En ollut ajatellut että menisin, mutta en myöskään että en menisi. Lähdin katsomaan millaista se on, ja jälkeenpäin voin suositella sitä kyllä kaikille.

Terapiakäynnit tuntuivat Parkkosesta kuin omat puheet kyseenalaistavaan peiliin katsomiselta. Tuntui siltä, että asiat alkoi saada järjestykseen.

– Suuri juttu oli niinkin helpolta kuulostava asia, että tekee enemmän niitä asioita joista pitää, ja työntää pois niitä asioita, joista ei pidä. Nyt minulla on tosi hyvä olla.

Terapiassa käynti sai Parkkosen miettimään myös ikää ja seestymistä.

– Jos nyt on näin hyvä olla, niin kuinka hyvä on olla esimerkiksi nelikymppisenä, kun silloin varsinkin tietää, mitä oikeasti haluaa ja mistä pitää.

Uuden levyn teemoina rakkaus ja itsensä löytäminen

Pete Parkkosen uusin albumi Pete julkaistiin perjantaina 23.11. Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraana olleen Parkkosen mukaan mukana on paljon lauluja rakkaudesta, mutta myös oman itsensä löytämisestä.

– Tämän kolmen vuoden aikana, kun levyä on tehty, olen kasvanut myös itse enemmän, kuin koko aiemmassa elämässä yhteensä.

Parkkonen kokee, että eniten kasvua on tapahtunut itseluottamuksessa.

– Itseensä uskomisessa, avoimuudessa, onnellisuudessa ja sen etsimisessä. Itsensä löytäminen on tapahtunut suuresti näinä vuosina. Koko ajan oppii itsestään ja löytää uusia puolia, ja nyt se prosessi on lähtenyt vahvasti käyntiin.

Pete Parkkonen Puoli seitsemän -ohjelmassa