Savonlinnan surmatyön käsittely jatkuu viikon päästä – Kuljetti tyttöystävän ruumista 150 km

32-vuotias mies surmasi naisystävänsä heinäkuun lopulla kotinsa kylpyhuoneessa Savonlinnassa ja kuljetti ruumiin metsään piilotettavaksi Pohjois-Karjalan puolelle.

henkirikokset
Etelä-Savon käräjäoikeus
Inka Hannonen / Yle

Savonlinnan heinäkuisen surmajutun käsittely alkoi Etelä-Savon käräjäoikeuden Savonlinnan istuntosalissa perjantaina. Miestä syytetään ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

32-vuotias savonlinnalaismies ja 29-vuotias mikkeliläisnainen olivat seurustelleet keväästä alkaen. Surmaa edeltävänä iltana he olivat olleet yhdessä samoissa juhlissa. Miehen asunnon yön tuntien tapahtumasarja johti naisen kuolemaan ilmeisesti muutamien minuuttien kuluessa.

Oikeudessa kuultiin perjantaina syytettyä. Mies on esitutkinassa tunnustanut muun muassa lyöneensä naisystäväänsä kolmesti nyrkillä kasvoihin ja piilottaneensa ruumiin syyttäjän kuvaamalla tavalla. Hän on kuitenkin kiistänyt syyllistyneensä tappoon tai hautarauhan rikkomiseen.

Asian käsittely jatkuu ensi viikon perjantaina asianomistajien ja todistajien sekä mahdollisesti vielä syytetyn kuulemisella. Perjantaina kuultiin syytettyä.

Mies pahoinpiteli uhrin kuoliaaksi, sulloi ruumiin autoon ja kuljetti tämän Juukaan. Matkalla syytetty poikkesi huoltoasemalla ja Joensuussa. Ajomatkaa kertyi reilusti yli 150 kilometriä.

Useat mediat, muun muassa Iltalehti (siirryt toiseen palveluun) ovat kertoneet, että ovat kertoneet, että uhri ja syytetty odottivat surmahetkellä yhteistä lasta.

Naisystävänsä Savonlinnassa surmannut mies piilotti ruumiin metsään kaivamaansa kuoppaan