Virastotalosta valtionhallinnon palvelujen keskittymä Rovaniemellä

Keskittämisellä halutaan hillitä virastojen toimitilakustannusten kasvua.

kiinteistöt
Hallituskadun virastotalossa on jo uudet tilat muun muassa Verohallinnolle ja Maanmittauslaitokselle.YLE / Tanja Männistö

Valtionhallinnon palvelut aiotaan Rovaniemellä keskittää Hallituskadun virastotaloon. Rakennuksessa on jo uudet tilat Verohallinnolle, Maanmittauslaitokselle, Rikosseuraamuslaitokselle sekä ulosotolle. Vuorossa on poliisin tilojen peruskorjaus.

Senaattikiinteistöjen mukaan seuraavia muutoksia selvitetään ja suunnitellaan jo mahdollisten seuraavien virastojen kanssa. Valtionhallinnon palvelujen keskittämisellä virastotaloon hillitään virastojen toimitilakustannusten kasvua.

– Valtionhallinnon palvelujen keskittämistä Hallituskadun virastotaloon puoltaa se, että tiloihin on mahdollista toteuttaa valtion toimitilastrategian mukainen, uusia työnteon tapoja tukeva tehokas monitilaympäristö valtion eri toimijoiden käyttöön. Ratkaisu on toiminnallisesti ja kustannusten kannalta järkevä verrattuna Koskenrannan alueella sijaitsevaan Lääninhallituksen taloon, kertoo Senaatti-kiinteistöjen toimialajohtaja Riitta Juutilainen tiedotteessa.

Keskittäminen merkitsee valtion tilantarpeen vähenemistä Koskenrannasta. Senaatti-kiinteistöt kaavailee Rovaniemellä entisen lääninhallituksen tontille sekä hotellia että asuinrakennuksia.