Poliisi esittää kolmea vangittavaksi sonkajärveläismiehen murhasta

Teosta epäillyt ovat iisalmelaisia.

Sonkajärvi
Poliisin hihamerkki.
Toni Pitkänen / Yle

Poliisi esittää kolmea henkilöä vangittavaksi Sonkajärvellä keskiviikkoiltana ilmi tulleesta henkirikoksesta. Heitä epäillään murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Vangittavaksi esitetyt kolme henkilöä ovat noin 30-vuotiaita iisalmelaisia, joista yksi on nainen. Heidän lisäkseen pidätettynä on edelleen yksi iisalmelainen nainen. Häneen kohdistuva mahdollinen vangitsemisvaatimus selviää myöhemmin.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että uhrin asunnolta on anastettu uhrille kuulunutta omaisuutta, minkä takia epäily kattaa myös törkeän ryöstön.

Poliisilla oli perjantaina kiinni otettuna viisi henkilöä. Poliisi vapautti yhden pidätettynä olleen iisalmelaisen naisen perjantaina iltapäivällä.

Hätäkeskus sai keskiviikkoiltana ilmoituksen Iisalmesta löytyneestä henkilöautosta. Asiassa ilmeni seikkoja, joiden perusteella poliisi alkoi selvittää, kenelle auto kuuluu.

Omistaja, 42-vuotias sonkajärveläinen mies löydettiin kuolleena kotoaan. Häneen oli käytetty voimakasta väkivaltaa, minkä vuoksi poliisi ryhtyi tutkimaan tekoa murhana.