Ecuadorin viranomaiset arvioivat, että noin 600 000 Venezuelan kansalaista on tullut maahan Kolumbian rajan yli vuonna 2018

YK:n mukaan yli 3 miljoonaa venezuelalaista on lähtenyt maasta pois viime vuosien aikana.

Venezuela
Venezuelasta talouskriisiä paennut pariskunta jäi jumiin Kolumbian ja Ecuadorin rajalle satojen muiden tavoin.
Venezuelasta talouskriisiä paennut Gabriel Malavolta ja vaimonsa jäivät jumiin Kolumbian ja Ecuadorin rajalle satojen muiden tavoin.Reuters

Pieniin Etelä-Amerikan valtioihin virtaa maahanmuuttajia Venezuelasta. Ecuadorilaiset virkamiehet ovat arvioineet, että se maksaa Venezuelan naapurivaltioille 550 miljoonaa dollaria.

Ecuadorin viranomaiset arvioivat, että noin 600 000 Venezuelan kansalaista on tullut maahan Kolumbian rajan yli vuonna 2018. Useimmat heistä ovat jatkaneet matkaansa Peruun.

Ecuadorin varapääministeri Santiago Chavez sanoi perjantaina, että maahanmuuttajien koulutus- ja terveyspalveluja on lisättävä nopealla aikajänteellä.

Venezuelan humanitaarinen ja taloudellinen kriisi on rasittanut kaikkia Latinalaisen Amerikan valtioita. YK:n mukan yli 3 miljoonaa venezuelalaista on muuttanut maasta pois muutaman viime vuoden aikana.

Chavez haluaa, että Latinalaisen Amerikan johtajat kokoontuvat keskustelemaan yhteisistä ratkaisuehdotuksista maahanmuuttokriisiin.

Maailmanpankki arvioi hiljattain, että se maksaa Kolumbialle miljardin dollarin arvosta tukea ensi vuoden aikana maahanmuuttokriisin hoitamisesta.

Lähteet: AP, Reuters