SAK:n barometri: Useampi kuin joka kymmenes nainen kohtaa väkivaltaa työssään – joukossa lähihoitajat, myyjät ja tarjoilijat

Suurin osa väkivallasta tulee asiakkailta, kertoo SAK tiedotteessa.

työelämä
hoitaja kävelee käytävällä vaunun kanssa
Ylen haastattelemat Esperi Caren entiset työntekijät ovat helpottuneita, kun ovat päässeet eroon yhtiöstä. Kuvan henkilö ei liity juttuun.AOP

Useampi kuin joka kymmenes SAK:laisella aloilla työskentelevistä naisista on kohdannut väkivaltaa tai sen uhkaa työelämässä viimeisen vuoden aikana, kertoo SAK:n työolobarometri (siirryt toiseen palveluun).

Barometrin mukaan kuusi prosenttia duunarialoilla työskentelevistä naisista on joutunut useita kertoja väkivallan tai sen uhan kohteeksi työssään viimeisen vuoden aikana. Viisi prosenttia kertoi kokeneensa näin kerran.

Väkivalta tai sen uhka kohdistui kaksi kertaa useammin naistyöntekijöihin kuin miehiin.

SAK:laisilla aloilla tilanne on barometrin mukaan huonoin julkisella sektorilla ja yksityisellä palvelualalla. Väkivallan uhkaa koettiin vähiten teollisuus- ja kuljetusaloilla.

– Suurin osa väkivallasta tulee asiakkailta. SAK:laisilla aloilla väkivaltaa kohtaavat esimerkiksi lähihoitajat, myyjät ja tarjoilijat, sanoo SAK:n lakimies Paula Ilveskivi tiedotteessa.

SAK:n työolobarometrin aineisto on kerätty tämän vuoden helmi-maaliskuussa. Barometriin haastateltiin 1 202 SAK:laista liittojen jäsentä.

Lue myös:

Työ vaatii nyt kaiken – yksityisyytesi, jopa tunne-elämäsi