Länsi-Iranissa lähellä Irakin rajaa tapahtui maanjäristys sunnuntai-iltana – Yli 600 ihmistä loukkaantui maanjäristyksessä

Maanjäristys tuntui Irakin pääkaupunki Bagdadissa saakka.

maanjäristykset
Parrakas silmälasipäinen mies kantaa kankaaseen käärittyä kantamusta maanjäristyksen koettelemalla kadulla. Taustalla näkyy toinen mies, joka tarkastelee järistyksen vaurioittamia kerrostaloja. Kadulla on järistyksen levittelemää rakennusromua. Taivas on pilvetön, aurinko valaisee kadun toista puolta.
Sarpol-e Zahabin kaupungissa Länsi-Iranissa tapahtui maanjäristys sunnuntaina. Saman kaupungin läheisyydessä tapahtui voimakas maanjäristys myös vuosi sitten.Abedin Taherkenareh / EPA-EFE

Länsi-Iranissa lähellä Sarpol-e Zahabin kaupunkia oli sunnuntai-iltana maanjäristys. Se oli voimakkuudeltaan 6,3. Maanjäristys tapahtui 10 kilometrin syvyydessä.

Iranin valtion televisio kertoi illalla, että maanjäristys tuntui seitsemän maakunnan alueella. Se tuntui jopa 175 kilometrin päässä Irakin pääkaupunki Bagdadissa saakka.

Iranilaisten viranomaisten mukaan yli 600 ihmistä on loukkaantunut. Suurin osa sai lieviä vammoja. Loukkaantuneista 33 on sairaalahoidossa.

Sarpol-e Zahabin kaupungin lähellä oli myös vuosi sitten maanjäristys, joka oli voikkuudeltaan 7,3. Sen vuoksi alueella on vielä 600 ihmistä ilman omaa kotia.