Viisi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Lue, miksi Youtube saattaa kadota Euroopasta ja opi, millaisessa tilanteessa pitää soittaa valtakunnalliseen päivystysnumeroon

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Roni Bäck
Tubettaja Roni Back.Yle

Lyökö Google Youtuben kiinni Euroopassa? Tubettaja Roni Back pelkää ammattinsa puolesta: "Tämä on jotakin todella pelottavaa"

Tekijänoikeuksien suojaamiseen tähtäävä uudistus on saanut nettikansan takajaloilleen. Se voi mullistaa sosiaalisen median Euroopassa, kirjoittaa Jaakko Mäntymaa.

Aaron Armeya
Aaron ArmeyaErkka Mikkonen / Yle

Argentiinassa sukupuolen korjaaminen onnistuu omalla ilmoituksella ja 17-vuotias Aaron Armeya tallentaa sen someen kaikkien nähtäväksi – katso minidokumentti

Aaron Armeya kertoo elämästään Ylen uudessa minidokumenttisarjassa. Sen kaikki jaksot löytyvät Yle Areenasta.

Matthias Horx
Matthias Horx puhumassa Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin H.18 – Next Economy Forumissa Helsingissä 20. marraskuuta.Antti Grönlund

Futurologi Matthias Horx sanoo, että netistä on tullut terrorityökalu: ”Aivot saavat liikaa ärsykkeitä, ihmiset ovat tulossa hulluiksi”

Digitalisaation ihannointi on illuusio, eikä tekniikalla ratkaista tulevaisuuden ongelmia, väittää Helsingissä vieraillut saksalainen trendi- ja tulevaisuustutkija. Tarkasti ottaen Matthias Horx ei ole tutkija. Ei ainakaan akateemisessa mielessä. Hän on entinen toimittaja ja kustantaja, joka on perustanut tulevaisuusinstituutin. Horx on myös kiistelty hahmo.

Lääkäri ja sairaanhoitajat työntävät potilasvuodetta kiireellisesti hoitoon.
AOP

Uusi valtakunnallinen päivystysnumero 116 117 laajenee koko maahan ensi vuonna – Mutta millaisissa tilanteissa siihen pitäisi soittaa?

Ensi vuoden aikana koko maassa toimivalla uudella päivystysapunumerolla halutaan vähentää turhia soittoja hätänumero 112:een ja lyhentää jonoja päivystyksissä. Listasimme juttuumme kymmenen esimerkkitilannetta, ja kerromme, mihin missäkin tilanteessa pitäisi soittaa tai mennä.

Madonna-hahmo taulussa iskee silmää taidenäyttelyn katsojalle
Yle Uutisgrafiikka, Getty Images

Sydämentykytystä, heikotusta ja liikutusta – oireesi viittaavat Stendhalin syndroomaan

Ei hätää. Oireyhtymä kertoo siitä, että pystyt tuntemaan ja eläytymään.