Luovan terapian koulutuksen kehittäminen voisi tuoda tuhansien eurojen säästön Eino Roiha-säätiön opintomaksuihin

Lyhyet
Tanssiterapiaa.
Jaana Polamo, Yle

Jyväskylän yliopiston yhteydessä toimivan Eino Roiha säätiön (siirryt toiseen palveluun) rooli luovan terapian alan kouluttajana on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Musiikkiterapeuttien lisäksi säätiö kouluttaa myös kuvataide-, tanssiliike- ja kirjoittamisen terapeutteja.

Eino Roiha säätiöllä on keskeinen rooli kun Jyväskylän yliopistoon suunnitellaan luovan terapian koulutuksen kehittämistä. Säätiön toiminnanjohtaja Jouni Kettunen arvioi, että säätiö voisi tarjota valmiin ympäristön ja kouluttajakunnan taideterapeuttien opintoihin. Tällä hetkellä Eino Roiha-säätö tekee opintojen järjestämisessä yhteistyötä avoimen yliopiston kanssa.

Säätiöpohjaisena toimiva koulutus ei saa valtionapua. Siksi kolmivuotinen musiikkiterapiakoulutus Eino Roiha-säätiössä on maksanut opiskelijalle lähes 15 000 euroa. Opintomaksut todennäköisesti pienenevät, jos Jyväskylään suunnitellut luovan terapian koulutushankkeet toteutuvat. Kaavailuissa on ollut esimerkiksi kokonaisuus, jossa JAMK hallinnoisi koko tutkintoa ja ostaisi osan käytännön opinnoista Eino Roiha säätiöltä.

–Toivottavasti näitä (suunnitelmia) päästään toteuttamaan ja saadaan sitä kautta myös opiskelijoille tämä vähän halvemmaksi tai jopa ilmaiseksi, haaveilee säätiön toiminnanjohtaja Jouni Kettunen.

Vuonna 2002 perustetun Eino Roiha säätiön taustalla ovat Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän kaupunki ja kaupunkineuvos Kauko Sorjonen.

Korjaus 26.11.2018 klo 16.54: Korjattu Kauko Sorjosen titteli kaupunkineuvoksesta kotiseutuneuvokseksi.