1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tavaratalot & ostoskeskukset

Asiakaskadosta kärsivän helsinkiläisen kauppakeskus Redin johtaja sai potkut

Kauppakeskus yrittää houkutella asiakkaita ja yrittäjiä muutoksilla viihtyvyyteen.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Metro-opasteet Kauppakeskus Redissä.
Metro-opasteet Kauppakeskus Redissä.Ronnie Holmberg / Yle

Uuden kauppakeskus Redin johtaja vaihtuu.

SRV:n rakennuttama ja operoima Redi on vapauttanut kauppakeskuksen nykyisen johtajan Pia Svenskin tehtävistään. Uuden kauppakeskusjohtajan haku on aloitettu välittömästi. Svensk siirtyy SRV:n muihin toimintoihin.

Vastaava johtaja Veli-Matti Kullas SRV:stä kertoo, että kauppakeskuksen johtoa vahvistetaan SRV:n omalla kauppakeskusosaamisella. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ohjat ottaa toistaiseksi SRV:n Pietarissa olevaa kauppakeskustoimintaa johtava Patrik Sjöberg.

Johtajavaihdoksen yhteydessä Redi tekee muutoksia keskuksen viihtyvyyteen ja yrittäjien tukemiseen.

– Kauppakeskus on nyt avaamisensa jälkeen uuden vaiheen edessä, jossa sen tulee lunastaa lupauksensa sekä asiakkailleen että vuokralaisilleen. Uusi vaihe kaipaa myös selvästi uudenlaista johtajuutta, Kullas kertoo.

– Olemme saaneet palautetta meidän opastuksemme puutteellisuudesta, markkinointia ei ole tehty tarpeeksi ja olemme saaneet palautetta yrittäjiltämme, että heitä ole kuultu tarpeeksi herkällä korvalla. Tähän tulee nyt muutos.

SRV uskoo, että kritiikkiä osakseen saamalla uudella kauppakeskuksella on edellytykset löytää paikkansa pääkaupunkiseudun kovenevassa keskusten kilpailussa. Kullaksen mukaan vain pari yrittäjää on tähän mennessä luovuttanut.

Kullaksen mukaan kauppakeskuksen yrittäjiä on tarkoitus tukea muun muassa lisäämällä markkinointia ja järjestämällä kauppakeskuksessa erilaisia tapahtumia asiakkaiden houkuttelemiseksi.

Yle Uutiset ei ole toistaiseksi tavoittanut erotettua Pia Svenskiä.

Juttua päivitetty kello 16.15 kauttaaltaan SRV:n johtajan Veli-Matti Kullaksen haastattelun mukaisesti.

Lue myös:

Onko asiakaskadosta kärsivä kauppakeskus Redi liian sokkeloinen? "Ongelma tulee ehkä siitä, että kaikilla hisseillä ei pääse kaikkiin kerroksiin"

Asiakkaat ovat kaikonneet kauppakeskus Redistä – yrittäjän mukaan tilanne on katastrofi ja konkurssi uhkaa

Lue seuraavaksi