Mies kuoli veitseniskuun Kotkassa – kotkalaisnainen sai kymmenen vuoden tuomion taposta

Käräjäoikeus määräsi naiselle niin sanotun yhdistelmärangaistuksen, joka on ollut käytössä vasta vajaan vuoden ajan.

tappo
Kymenlaakson käräjäoikeus
Kymenlaakson käräjäoikeuden Kotkan kanslia.Pyry Sarkiola / Yle

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan kotkalaisen naisen kymmeneksi vuodeksi vankilaan kotkalaismiehen taposta.

Kotkan Pirosenvuorella sijaitsevasta rivitaloasunnosta löytyi maaliskuun alussa mies, jota oli lyöty veitsellä kaulaan. Vuonna 1971 syntynyt uhri sai iskusta vakavia vammoja muun muassa keuhkoihinsa ja henkitorveensa, minkä seurauksena hän menehtyi.

Taposta tuomittu nainen asui kyseisessä asunnossa.

Kotkalaisnainen passitettiin Pyhäselän vankilaan. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan korvauksia kärsimyksestä miehen sukulaisille yhteensä 7 000 euroa sekä korvaamaan valtiolle koituneita kuluja yhteensä noin 6 000 euroa.

Nainen on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Taustalla aiempia tuomioita

Kymenlaakson käräjäoikeus määräsi kotkalaisnaiselle niin sanotun yhdistelmärangaistuksen (siirryt toiseen palveluun), joka otettiin käyttöön tämän vuoden alussa.

Yhdistelmärangaistus koostuu ehdottomasta vankeudesta ja sen jälkeisestä vuoden pituisesta valvonta-ajasta. Yhdistelmärangaistuksella pyritään vähentämään rikosten uusimista.

Kotkalaisnainen on syyllistynyt muun muassa tappoon myös 1990-luvun lopussa. Tekotapa oli hyvin samanlainen kuin tämän vuoden tapauksessa. Nainen oli lyönyt uhria puukolla useita kertoja ylävartaloon.

Epäillyn rikosrekisteristä löytyy lisäksi 2000-luvulta kaksi tapon yritystä ja useita pahoinpitelyjä. Myös näissä tapauksissa tekovälineenä oli veitsi.