Trumpien Valkoisen talon jouluilme kohautti taas: Kuin The Handmaid's Talesta, verta ja venäjänpunaista – vai sadun ihmemaa?

Somevitsailijat pääsivät jälleen vauhtiin, kun Melania Trump esitteli Valkoisen talon joulukoristelun. Katso video koristeista.

Melania Trump
Valkoisen talon punakuuset puhuttavat Yhdysvalloissa
Valkoisen talon punakuuset puhuttavat Yhdysvalloissa

Jouluasuun puettu Valkoinen talo ei ole jäänyt tänäkään vuonna rauhaan sosiaalisessa mediassa. Eniten vitsailua on aiheuttanut punaisten joulukuusten muodostama käytävä, jonka keskellä Melania Trump kävelee esittelyvideossa.

Lukuisien tviittaajien mieleen tuli viimeaikojen hittisarja The Handmaid's Tale, joka perustuu Margaret Atwoodin 1980-luvulla kirjoittamaan samannimiseen kirjaan (suom. Orjattaresi). Tv-sarjassa synnyttäjäorjan asemaan alistetut naiset on puettu punaisiin kaapuihin.

– Tervetuloa Gileadiin, kommentoi Twitter-käyttäjä derekleitch40 viitaten The Handmaid's Talen äärikristittyyn valtioon.

Derekleitch40:n julkaisemassa kuvassa yhden kuusen kärkeen on liitetty The Handmaid's Tale -sarjan päähenkilön kasvot.

Samoilla linjoilla on Amee Vanderpool.

– Melania valitsi tänä vuonna Handmaiden-tyylin Valkoisen talon joulukoristeluun... hän tviittaa. Kuvassa kuusien kärkiin on lisätty The Handmaid's Talesta tutut orjattarien hatut.

Käyttäjä Stephen A. Rhodesille punainen kuusikäytävä tuo mieleen The Shining eli Hohto-elokuvan.

– Melania siis koristeli Valkoisen talon jouluksi – verenpunaisin joulukuusin kuin suoraan elokuvasta The Shining: Holiday Version.

Yhdysvalloissa käynnissä oleva Venäjä-tutkintakaan ei jää tviittaajilta rauhaan.

– Jos koskaan epäilit Trump/Venäjä-vehkeilyä, tämän pitäisi osoittaa: Tänä vuonna Valkoisessa talossa jopa joulukuuset ovat punaisia, sanoo puolestaan Misha Collins.

Hieman keveämmin asian näkee markchildress.

– Melania on asentanut jouluksi autopesulan Valkoiseen taloon. Epätavallista! hän tviittaa.

Myös viime vuonna (siirryt toiseen palveluun) Melania Trumpin valitsema joulukoristelu sai osakseen vitsailua. Tuolloin eräskin käyttäjä tviittasi koristelun näyttävän siltä kuin Voldemort olisi palaamassa. Lordi Voldemort on pimeyden velho Harry Potter -kirjoissa.

Mary-Catherinen mielestä näyttää siltä, että ensimmäinen nainen on valinut dystopisen painajaisen jouluteemakseen jo toisena perättäisenä vuonna.

Käyttäjä Erica sanoo keksineensä, mistä on kyse.

– Tämä on koe-esiintyminen "Kauhua Valkoisessa talossa"-elokuvasarjaan, jossa Melania haluaa esiintyä, kun hän ei enää ole rouva Trump.

Ian McCraig tviittaa kuvitteellisen koristelusta käydyn keskustelun.

– Kuinka voimme päihittää Valkoisen talon viimevuotisen pelottavan joulukoristelun?

– Sopisivatko puut, jotka näyttävät vereen kastetuilta?

– Täydellistä.

Kaikki eivät kuitenkaan vitsailuun yhdy.

– Upea luomus upealta ensimmäiseltä naiseltamme. Saa minut toivottamaan hyvää joulua hymyillen, Twitter-käyttäjä Patricia Martin kiittää.

– Upeaa! Kaunista! Kuin sadun ihmemaa, tviittaa puolestaan Toni.

Lue myös:

Kammottaako Handmaid's Tale -sarjan naiset synnytyskoneiksi alistanut maailma? Se johtuu siitä, että sarjan tapahtumat kuvaavat myös nykytodellisuutta

Katso video: Valkoisen talon joulukoristeet juhlistavat Yhdysvaltojen kulttuuriperintöä