Lämpötilavaihtelut leimaavat viikon säätä – torstaina lauhtuu koko maassa

Keskiviikon vastainen yö on koko maassa kylmä. Torstaina lämpötilat kohoavat laajoilla alueilla plussan puolelle.

sää
Sääennuste Eurooppaan
Sääennuste Eurooppaan

Nopeat lämpötilavaihtelut ovat tyypillisiä tämän viikon säässä.

– Tiistai on koko maassa vielä pakkaspäivä ja yötä kohden sää edelleen kylmenee tuulen heiketessä ja korkeapaineen selänteen lähestyessä maatamme, kertoo Ylen meteorologi Seija Paasonen.

Keskiviikon vastaisena yönä pakkasta on maan eteläosissa kymmenkunta ja Lapissa parikymmentä astetta. Tämän jälkeen alkaa kuitenkin lauhtua.

– Pohjois-Lapissa saadaan keskiviikkona paikoin lumisateita ja länsirannikolla lämpötila kipuaa nollan vaiheille. Torstaina meille alkaa virrata lounaasta hyvinkin lauhaa ilmaa ja sen mukana tulee sateita.

– Vettä, räntää ja lunta on odotettavissa torstaina lämpötiloista riippuen. Ajokeli voi olla huono ja tienpinnat liukkaita, Paasonen varoittaa.

Myös perjatai jatkuu lauhana. Lapissa, jossa lumipeite on tällä hetkellä tilkkutäkkimäinen, saadaan ainakin jonkin verran lisää lunta.

– Kuun vaihdetta ja viikonloppua kohden mentäessä lämpötilat alkavat jälleen laskea ja etelästä on sunnuntaina lähestymässä lumisadealue, joka näillä näkymin kulkee itärajaa hipoen, Paasonen ennustaa.