Työttömille omat pikkujoulut Varkaudessa

Varkauden kaupunki tarjoaa työttömille maksutta puuroaterian, torttukahvit ja pienen joululahjan kirjastossa itsenäisyyspäivän aattona.

Varkaus
Lahjapaketti lähikuvassa.
Kuvituskuva.Tero Kyllönen / Yle

Työttömille järjestetään yhteiset pikkujoulut Varkaudessa. Kaupungin työttömille tarjotaan maksuton puuroateria ja torttukahvit kirjaston alakerran kokoustilassa itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta kello 11–13. Tarjolla on herkkujen lisäksi joulumusiikkia sekä jouluista yhdessäoloa ja jokainen saa pienen lahjapaketin.

Tällä hetkellä ilmoittautuneita on 12, kertoo työkykykoordinaattori Hannele Pajamies-Suszko. Pikkujouluihin voi ilmoittautua 30. marraskuuta saakka. Tarkemmat ilmoittautumistiedot löytyvät Varkauden kaupungin sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Pajamies-Suszkon mukaan Varkauden kaupunki pyrkii lisäämään työttömien hyvinvointia ja ehkäisemään syrjäytymistä aktivoimallaheitä osallistumaan . Työttömät ovat itse päässeet mukaan suunnittelemaan palveluja, joita he kaipaavat.

– Meillä oli ideointipajoja, joissa toiveena oli, että mentäisiin työttömien hyvinvointi edellä. Että olisi muutakin kuin työllisyyttä edistäviä tapahtumia.

Kaupungissa järjestettiin työttömille lokakuussa suuren suosion saavuttanut hyvinvointipäivä, jonka ohjelmassa oli hieronta- ja stylistipalvelujen lisäksi muun muassa hengitysrentoutusta, keppijumppaa, tietoiskuja, stand-uppia ja musiikkiesitys.