Jyväskylässä Hippos-hankkeen loppusuora häämöttää

Mikäli parhaillaan käytävissä neuvotteluissa päästään sopimukseen, jättimäisen liikuntakeskittymän toteutumisen ehdoksi asetettu tilojen 50:n prosentin vuokrausaste toteutuu.

Lyhyet
Hipposhalli Jyväskylässä.
Jussi Lindroos / Yle

Jyväskylässä Hippoksen alueelle kaavailtu jättihanke on ratkaisuvaiheessa. Kyse on lähes 250 miljoonan euron hankkeesta, josta yksityisen rahan osuus on noin 90 prosenttia.

Hankkeen toinen investori LehtoGroup pitää pörssiyhtiönä vielä suun tiukasti supussa tämän hetkisestä tilanteesta. Yhtiön liiketoimintakatsauksessa hankkeesta todettiin, että siihen liittyy tavanomaisia kiinteistökehityshankkeiden epävarmuustekijöitä, kuten esimerkiksi rahoituksen saatavuus tai vuokralaisten hankinta ja sitoutuminen. Vuokralaisten hankinta kohteeseen on käynnissä.

Toinen investori Fennia Varainhoito Oy odottaa myös, että 50:n prosentin vuokrausaste täyttyy ja vuokrasopimuksiin saada nimi paperiin.

Hippos-hankkeen projektipäällikkö Kari Halisen mukaan 50:n prosentin varausasteeseen liittyen on käynnissä riittävä määrä neuvotteluja. Niitä on käyty muun muassa Jyväskylän yliopiston ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n kanssa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on jo ilmoittanut, että sen hyvinvointiyksikkö on tulossa Hippokselle.

Jyväskylän yliopistosta on tulossa Hippoksen suurin vuokralainen, mikäli hanke toteutuu. Yliopistolla on päätösten suhteen jo kiire, koska sen liikunta- ja terveyslaboratorio tulee käyttöikänsä päähän vuonna 2020. Yliopisto odottaakin nyt lopullista vuokrasopimusehdotusta mahdollisimman pian, jolloin myös vuokrataso selviää. Päätöksiä yliopisto voi tehdä tarvittaessa nopeastikin.

Sama tilanne on KIHU:lla, jonka mukanaolo on symbolisesti tärkeä koko Hippos2020-hankkeelle (siirryt toiseen palveluun). Projekti on edennyt hyvin, mutta KIHU:n eläkkeelle jäävä johtaja Sami Kalaja haluaa jättää lopulliset ratkaisut asiassa helmikuussa aloittavalle uudelle johtajalle.