Kemissä uimahalli kiilaa korjauslistan kärkeen – peruskorjaus alkaisi kattoremontin jälkeen

Kaupunginhallitus pitää uimahallin kiireellisimpänä investointina, jonka tieltä saavat väistyä sekä Karihaaran koulu että teatteritilojen korjaaminen.

Kemi
Kyltti Kemin uimahallin ovessa
Kemin uimahallin kuntosali ja allasosasto ovat avoinna normaalisti. Laajennusosan virkistys-, toiminta- ja kahluualtaat saadaan käyttöön tulevana lauantaina väliaikaisen sisäänkäynnin kautta.Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunginhallitus on aikaistanut uimahalliremonttia kaupunginjohtaja Tero Nissisen esityksestä. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että uimahallin kattoremontti tehdään ensi vuonna ja peruskorjaukseen varataan seitsemän miljoonaa euroa jo vuosille 2020 ja 2021.

Muilta osin kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan esityksen. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Karihaaran kouluhanke lykättäisiin neljän vuoden päähän.

Kaupunginteatterin väistötiloja kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan ensi viikolla. Kemin kaupungin kuluvan vuoden talousarvio on pettämässä lähes seitsemällä miljoonalla eurolla.

– Yritimme jakaa investoinnit eri vuosille, etteivät tule kerralla päälle. Kaupunginhallituksessa päätimme, että uimahalli rakennetaan kerralla kuntoon eikä pienin erin, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Pasoja.

Miljoonien eurojen remontit on tarkoitus rahoittaa lähinnä tulorahoituksella. Kemin kaupungin lainamäärää ei oleellisesti nosteta ja vuonna 2022 lainaa on vähemmän kuin nyt.

Palvelutarjonta pidetään nykytasolla, tosin ikäihmisten kotona asumista aiotaan tukea nykyistä vahvemmin. Inhimillisten syiden ohella tukemisella on myös taloudelliset perusteet.

– Kun ihmisten ei tarvitse siirtyä hoitolaitoksiin, vähennevät kaupungille tulevat kustannukset, toteaa Pasoja.

Kemin tulevan vuoden talousarviosta ja lähivuosien taloussuunnitelmasta lopullisesti päättää kaupunginvaltuusto joulukuun kokouksessaan.

Edit klo 13.15: Lisätty Jouko Pasojan kommentit.