Taipalsaaren kunnanjohtajaksi valittiin Kari Kuuramaa

Taipalsaaren uusi kunnanjohtaja siirtyy tehtäväänsä Enonkosken kunnanjohtajan paikalta.

Lyhyet
Kunnanjohtaja Kari Kuuramaa, Enonkoski
Taipalsaari saa uuden kunnanjohtajansa Kari Kuuramaan Enonkosken kunnan johdosta.Jouni Kirvesmies / Yle

Taipalsaarelle on valittu uusi kunnanjohtaja. Tehtävään valittiin 55-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri Kari Kuuramaa.

Enonkosken kunnanjohtajana työskentelevä Kuuramaa aloittaa työnsä Taipalsaarella näillä näkymin alkuvuodesta.

Illalla kokoontunut Taipalsaaren kunnanvaltuusto joutui äänestämään valinnasta. Kari Kuuramaa sai äänestyksessä 15 ääntä ja konsulttina toimiva entinen Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittinen 10 ääntä.

Taipalsaaren kunnanjohtajaksi hakeneista kaksi kutsuttiin haastatteluun. Kunnanhallitus haastatteli Enonkosken kunnanjohtajan Kari Kuuramaan lisäksi konsulttina työskentelevän Jussi Teittisen, joka on työskennellyt Heinolan lisäksi myös Mäntyharjun kunnanjohtajana.

Taipalsaaren kunnanjohtajaksi hakijoita oli kuusi.

Palvelevan johtajuuden kannattaja

Taipalsaaren uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Kari Kuuramaa uskoo Taipalsaaren selättävän talousvaikeutensa. Hän haluaa säilyttää Taipalsaaren itsenäisenä kuntana.

– En olisi hakemusta jättänyt, ellen näkisi, että Taipalsaari voi jatkaa itsenäisenä kuntana. Että ne haasteet ovat siellä taloudessa, mutta ne eivät ole ylitsepääsemättömiä. En ole oikeasti jättänyt hakemusta sen takia, että olisin takaportin kautta Lappeenrannan virkamieheksi tulossa. Nimenomaan tarkoitus on, että auttaisin Taipalsaarta omalta osaltani pysymään itsenäisenä jatkossakin, Kuuramaa sanoo.

Taipalsaaren uusi kunnanjohtaja lähtee ratkomaan Taipalsaaren kunnan henkilöstöongelmia palvelevan johtamisen avulla.

– Olen viehättynyt ajatukseen, että johtaminen on palvelutehtävä. Siitä se lähtee, että porukkaa kuunnellaan ja sen mukaan toimitaan. Ei johtaja ole semmoinen, jonka pitää loistaa kirkkaimpana tähtenä, vaan se on nimenomaan yhteispeli ja henkilökunta, jota autetaan suoriutumaan tehtävistään, Kuuramaa kertoo.