Nettihuijarit ovat onnistuneet viemään rahaa Pohjanmaalla

Pohjanmaan poliisin mukaan tietojenkalastelijat ovat saaneet huijattua ihmisiltä huomattavia summia rahaa.

rikokset
Nainen selaa nettiä tabletilla.
Yle

Pohjanmaan poliisi varoittaa jälleen netissä pankki- ja yhteystietoja kalastavista rikollisista. Ihmisille on lähetetty sähköpostia, jossa pyydetään päivittämään yhteystietoja. Lisäksi on pyydetty avaamaan linkki, jonka jälkeen henkilölle on soitettu ja pyydetty avainkortin tunnuslukuja.

Huijarit ovat viimeksi olleet liikkeellä POP-pankin nimissä. Vastaavia yhteystietojen kalasteluyrityksiä on tehty myös Säästöpankin ja S-pankin nimissä.

Rikollisten lähettämissä sähköposteissa on käytetty osoitetta, jonka loppuosa on "@cepadnigeria.org". Huijausviestin voi tunnistaa myös ontuvasta kielestä ja kirjoitusasusta.

Huijauksissa on myös onnistuttu. Pohjanmaan poliisille on tehty marraskuun aikana useita ilmoituksia, joissa huomattaviakin määriä rahaa on päätynyt rikollisten haltuun kyseisellä tekotavalla.

Poliisi muistuttaa, ettei mikään pankki kysele tietoja vastaavalla tavalla.

– Tiedot päätyvät järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön. Tietojen kalastelijat käyttävät tietoja joko itse tai käyvät niillä kauppaa myymällä tiedot eteenpäin rikollisiin tarkoituksiin, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisi pyytää lisäksi, että omaiset huolehtivat ikääntyneistä läheisistään niin, etteivät he erehtyisi lähettämään tietoja.