Nykytanssi etsii laajempaa yleisöä

Joensuussa ja Outokummussa järjestettävä Yksin sateessa? -nykytanssifestivaali starttaa keskiviikkona.

Lyhyet
Risuja salin lattialla.
Anna-Maria Väisäsen ja Bec Jonesin I don't know this body -teos esitetään risuista rakennetun piirin sisällä. Yleisö pääsee todella lähelle tanssijoita.Petri Lassheikki / Yle

Nykytanssia halutaan tuoda laajemman yleisön piiriin. Näin linjaa loppukesästä Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellisena johtajana aloittanut Jaakko Toivonen. Toivosen mukaan tavoitteena on muun muassa tehdä yhä enemmän myös nuorille suunnattuja esityksiä.

Kuudettatoista kertaa Joensuussa ja Outokummussa järjestettävä Yksin sateessa? -nykytanssifestivaali alkaa keskiviikkona.

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuottaman nelipäiväisen festivaalin ohjelmisto on vielä edellisen taiteellisen johtajan käsialaa, mutta Toivosen mielestä ohjelmisto toteuttaa jo nyt pyrkimystä laajentaa yleisöä.

Toivosen mukaan pelkästään tanssin harrastajilla ei festivaalin saleja täytetä. Paikalle tarvitaan muitakin kuin niitä, jotka tanssivat itse.

– Minun mielestä tämän vuoden festareilla on paljon ohjelmistoa, joka aukeaa helposti, vaikka et olisi ikinä nähnyt tanssia aikaisemmin.

Nykytanssifestivaali koostuu yhdeksästä esityksestä Joensuussa ja Outokummussa.