Video: Sosiaalinen media sekosi 194-senttisestä ja 1 400-kiloisesta jättihärästä – ”Knickers” on liian iso teurastamoon

Perthiläisellä karjatilalla kuvatulla videolla sympaattinen Knickers kohoaa sykähdyttäviin korkeuksiin muiden sarvipäiden joukosta.

nautaeläimet
Onko tässä Australian isoin härkä? 194-senttinen ja 1400-kiloinen ”Knickers” on liian iso teurastamoon.
Onko tässä Australian isoin härkä? 194-senttinen ja 1400-kiloinen ”Knickers” on liian iso teurastamoon.

Knickers-niminen härkä on kerännyt suitsutusta sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun australialaiset tiedostusvälineet uutisoivat sympaattisesta jättiläisestä.

Perthiläisellä karjatilalla Australiassa seesteistä elämää viettävä Knickers on 194-senttinen ja 1 400-kiloinen ja tiettävästi Australian suurin härkä. Se siis on kuohittu sonni.

Eläin on niin suuri, että teurastomoon sitä ei voi viedä. Niinpä 7-vuotias Knickers saa elää lopun elämänsä rauhassa farmilla.

Guardianin (siirryt toiseen palveluun) mukaan eläin on rodultaan holstein-friisiläinen. Knickers on lajikumppaneihinsa verrattuna noin 700 kiloa painavampi ja puolisen metriä korkeampi.

Perthiläisellä farmilla kuvatulla videolla Knickers kohoaa sykähdyttäviin korkeuksiin muiden sarvipäiden joukosta. Muut eläimet eivät kuitenkaan ole samaa rotua, vaan ne kuuluvat wagyu-lihakarjarotuun. Nämä eläimet ovat säkäkorkeudeltaan keskimäärin 1,4 metriä.

Siitäkin huolimatta Knickersin erottuminen muusta karjasta saa hymyn huulille ja sosiaalinen media on käytännössä seonnut jättiläisestä.

Knickersin omistaja Geoff Pearson on saanut kymmenen minuutin välein puheluita eri puolita maailmaa sen jälkeen, kun ensimmäiset kuvat Knickersistä tulivat julki australialaismediossa.

– Tämähän on karannut täysin käsistä. Puhelin on soinut aamuneljästä kymmenen minuutin välein, kertoo Pearson Guardianin haastattelussa.

Eläimeen ei ole pumpattu kasvua nopettavia hormoneja, eikä sitä ole ylisyötetty. On kuitenkin syytä panna merkille, että tavallisesti Knickersin lajikumppanit viedään teuraalle muutaman vuoden iässä. Knickers on siis saanut elää poikkeuksellisen pitkän elämän.

Lähteet: Reuters